Friday, July 17, 2009

Jalan Jalan - PENANG

12/7/09 (ahad) - ari ni irsyad p jalan lagi...tapi papa tak ikut...p ngan ibu n mak n ngan officemate ibu...ibu ader meeting kat penang....tp papa tak dpt ikut coz tak dpt cuti...tu yang ibu ajak mak ikut samer...kebtln mak pun takde keja...so bleh p jalan2 gak...mak smpi dr kg semalam...n ari ni jalan lagi...bertolak ke penang around kul 11pg ngan bas jabatan (JPS) tmpt ibu keja...semua yang naik bas dalam 20 org...tapi yang baby hanya irsyad n anak kawan office ibu...so irsyad ader kawn...umur around 5 buln setengah...Alhamdulillah sepanjang travel irsyad ok je...asyik nk main je...ramai yang suka melayan 2 baby ni...around 4pm baru smpi penang....n we all stay at Bayview Hotel, Georgetown....smpi je ibu suapkan irsyad n mand n rest...around 6pm ayah su datg visit kitorg coz kebtln ayah su study kat UITM, penang....so p makan kat gerai kat area hotel....n ayah su beredar dalm kul 7.30mlm...irsyad, ibu n mak stay kat blik je....Around 8.30pm p jalan2 kat batu feringgi..irsyad beli mainan lagi...hehe...smpi hotel dlm kul 11mlm irsyad dh lena...smpi pagi...letih..

13/7/09 (isnin) - ibu dh start meeting...so pagi n petang irsyad dok kat blik je ngan mak..tengari ibu naik untuk rest n hantar makanan kat mak...irsyad tak nk mkn coz baru pas makan...kul 2.15 ibu p meeting lak smpi kul 4.30...petang kitorg p taman...coz officemate ibu wat Walking Hill...but ibu, irsyad, mak, kawan ibu (farah n syimah) p lmbt kat taman tu coz dh tertinggl bas...diorng ingat kitorng tak nk p...huhuhu...n mujur ader kereta staf penang yang tumpangkan kitorng...kat taman tu just jalan2 je...ibu tak ikut Walking hill coz sian nant irsyad...kul 7.30 baru smpi hotel plak...pas mandi n solat...p dinner lak..special skit kat restoran berputar...irsyad makn skit je coz dh kenyang....around kul 10.30pm naik bilik n tido...hoorayyy!!!!!

14/7/09 (selasa) - pagi cam biasa ibu meeting lagi...tapi ari ni smpi tghari je...so pas makan around 2.30pm irsyad n mak ikut ibu p jalan2...1st ikut ibu n kawn2 staf ibu p technical visit...masa ibu jaln2 kat site...irsyad dok dlm bas je ngan mak n baby aqil...pas technical visit ader plak jamuan makn2 durian...banyak sgt durian..tapi irsyad tak makan...mak suap cuma irsyad macm nk muntahkan...bagus gak irsyad tak suka durian coz ibu pun tak suka gak....pas makan kitorg p jalan2 plak kat chowrosta...pasar yang jual jeruk n asam...time ni irsyad dh lena...banyak gak ibu ngan mak beli asam...coz ader yang kirim dr kg...n irsyad beli baju penang gak...balik hotel n rest je smpi malm....tak nk g jalan dh coz dh penat dh...

15/7/09 (rabu) - ari ni dh nk blik Kl dah...tak sabr nk blik...nk jmpe papa (miss papa)...tapi bertolak lmbt gak around kul 11 coz tnggu sorang staf ibu ada meeting...smpi KL around 5pm...papa jmput kami...b4 blik umah p makan dulu kat kolej 10 (UM)...cafe sedara papa.....so smpi umah around 7pm....time to rest...esok papa ngan ibu nk keja dh...n irsyad akan stay ngan mak coz mak masih ader kat umah irsyad lagi...n maybe balik ngan irsyad gak coz papa ngan ibu nk blik kg...atuk irsyad (ayah papa) tak shat...so bleh hntr mak skali...more pictures at....
Penang

2 comments:

Nurshuhada Zainon said...

jauhnye irsyad jalan....

babyirsyad said...

mak irsyad slalu kena outstation...so irsyad ikut samer la...