Sunday, July 4, 2010

Hujung Minggu Yang Padat 1

Minggu ni jadual giler padat...ingtkan boleh la rest pas penat p johor lum abis lagi...but komitmen family melebihi segalanya....n komitmen this weekend just for my bro yang bongsu...ni semua coz gara2 ramai yg janji nk bg adiah coz dpt smbung degree at UITM pas diploma....but ader story di sebalik kejayaannya tu...story skit la ek...mula2 semak UPU tak dpt....n semak UITM (uitm wat own system utk pengambilan) but juga tak dapat...my bro dh frust coz semua tak dapt...n semak ngan uitm diorg gtau ader kesilapan teknikal skit..so kena direct jumpe dekan fakulti...lama gak tggu result...ingtkan my bro je yg tercicir but semua kawan2 senasib dengannya....saper nk jawab ni????
 
2 weeks after (around ari selasa..masa aku kat johor) baru tau good news from my bro....gtau he n his frens dh dpt...Alhamdulillah bersyukur pada-MU ya Allah...so ari rabu my mum n my bro datg KL...saje dtg awal skit coz my mum dh rindukn irsyad la...khamis n jumaat tak dpt bwk diorg p jalan2 coz komitmen kat opisku terlalu bnyk...
SABTU
Pagi ni bfast aku just wat nasi goreng je....kuar umah seawal jam 9pg...kali aku jd driver la coz my husban d kan keja sabtu....p hentian putra dulu coz nk beli tket untuk my mum n my second bro balik kg nant...nk balik dh ke???just beli awal je takut dh habis....so pas settle beli tket kitorg zas ke jalan tar...park kat sogo...nk p pertama lum bukak lagi (10.30 pg)...so pekena teh tarik susu lembu n roti canai (nyum nyumk) kat salah satu restoran kat jalan tar...pas kenyang p borong kain lak....habis gak dlm 4 ratus (untk diriku 2 pasang, my mum 3 pasang, my hubby, my bro n 2 for my sister)...payment made by me n my sister (sharing la..hehe)
 
Terus ke agenda sebenarnya..p pertama kompleks.....beli jam n handset for my bro yg bongsu..adiah dr my younger n my elder sister....adik aku ni jenis yang mengikut je...bongsu katakan...semua nk kena 'suap'  pilih jam bukan main lama...rasernye dok kedai jam dekat 2 jam kot..baru leh beli...smpikn irsyad tertido smpi nenenku kat kedai jam tu..pastu zas ke kedai handset plak..mujur tak lama coz dlm kepala dh ader nk handset ape...so rembat sony erickson la...pujaan hati...but tokleh beli yg mahal coz budget tak cukup....
 
 
Pas settle kat pertama around kul 1 lebih...zas ke sogo...ingt nk carik sehelai dua baju irsyad but diriku kepenatan...semua aku pilih cam tak berkenan je..so next time je la ek..lgpun adiah dr johor dh beli ari tu kan....jap je kat sogo nk p carik makan lak la....so terus ke kg baru (Restoran Pak Lang Gerak 21)..smpi around kul 2.30 (lauk memang bayk but ikan bakar dh kurang)....so rembat yg maner nk (tapau je coz lebis seronok makn kat umah)...smpi umah around kul 3.30 pm....isi perut n rest la...

Malam masing2 semua dh kenyang...so mlm aku just wat mee goreng je..my husband pun ok je...so mlm just rest kat umah...irsyad pun kul 9 dh tido..penat jalan2 petang td....continue part seterusnya ahad lak ek...

2 comments:

axelida said...

wow.. dah terel r drive tu.. leh sampai ke kl... leh r p jejalan time bos x der.. hikhikhik (ketawa bodek)

Nur Hasyimah Mahasan said...

tu arr...terpaksa terer kan diri..huhuhu..nk mengular on je..hehe