Tuesday, January 17, 2012

Ramai lak bos

Lately dok story pasal kids...kali ni nk kongsi skit tang kejaku lak..nmpknyer dh nk msuk 3 buln diriku ditempat baru, of coz suasana baru, keja baru n gak bos baru...

dulu bosku sorg je merangkap pengarah but now pengarah memng sorg gak but under pengarah tu ada lak yg lead every bhgn...secara dasarnya diriku diletakkn di unit khidmat perunding n ditugaskn as urusetia perunding...n now lak dilantik as urusetia j/k sebutharga lak...actually urusetia ni bwh unit lain...so bos pun lain la...but diorg nk qs as urusetia....n if ada bhgn lain yg perlukn khidmat nasihat terutama pasal kontraktual mest la kena entertain kn...lgpun skop tugas ni memng dato pengarah dh brief diriku awal2..diriku ok je coz tau diriku qs tunggal at my cawangan....hehe...

So as urusetia tentu dh ramai yg familiar what shoulld to do kan....n semua tu aku ok je...but yg cam kureng regarding urusetia sebutharga tu la...cam aku ni sorg je...xde lead...semlm 1st meeting yg diriku handle...semak everything n uruskn mesyt tu normal la as urusetia but yg diriku pening masa nk wat minit meeting...saper nk semak minit yg diriku wat coz ketua unit as urusetia tu x join meeting pun...takkn nk mintk dato pengerusi or ahli yg semak...nmpknyer syok sndr la wat minit ni...huhu...esok plan nk diskus about this...yg past minit dh settle....yezza

n yang pasti keja tempat baru ni wpun namer qs but tak wat projek cam diriku kat opis lamer b4 this...yg pasti mengharapkan banyak pengalaman dlm pelbagai bidang untuk kegunaan kemudian hari...

Published with Blogger-droid v2.0.3

2 comments:

LidaRahim said...

hehe mmg susah kalau kita sesorang jer QS kat pejabat tu.. sama masa akak kat senggara jalan.. erkhh sibbek lepas bersalin dpt masuk JPS.. weehuuu

tp tak per... u dah mantap.. u can do it!!

Nur Hasyimah Mahasan said...

Tul tu kak...cuma kat sini sy x hndle spesifik projek cam dok jps la...more to urusetia...lgpun cwgn ni kan HODT...so eng yg incharge la...i kn maner reti pasal design ni...n regarding kontraktual on off la...