Wednesday, November 14, 2012

Kids with Upin Ipin

Assalamualaikum semua...

Nampknyer minggu ni ramai yang ambik kesempatan bercuti kan..almaklum la ambik 3 ari je leh dapat 9 hari saper yg tak nk kan...but diriku tak ambik cuti pun coz my hubby still keja whole week..orang cuti deepavali n Awal Muharam pun dier tak cuti..maklum la keja site kan...hanya sesetengah event je yg company dier ambik as cuti umum untuk site....so terima je la...n if diriku ambik cuti pun bukn leh pergi maner2 pun...dok umah je la pun...nk g jalan en hubby cam tak berapa nk bagi..takut diriku tak termampu nk layan budak berdua yg tengah lasak tu....

Panjang lak intro..bukn nk cerita pasal cuti but nak citer hujung minggu ari tu...sabtu cam biasa (hubby keja) so diriku settlekan keja umah sebaik mungkin....petang masa lepak n baca paper (en hubby belikan) terpampang gambar karnival upin ipin kat stadium titiwangsa..karnival start on jumaat sampai ahad last week...so riang gumbira la irsyad nk p tgk upin ipin..n kebetulan ahad tu cam takde plan kemana2...ingat nk p visit baby baru (anak member) but dh janji ngan member sorang lagi nk g sama2 but this week dier lak tak senang....so lain kali la

So dlm kul 12 baru gerak ke tempat karnival...mak ai banyaknyer keta nk parking pun susah (maybe coz ari minggu n school holiday)..mujur ader rezeki takde la jauh sgt parking..kebetulan lak ader org wat majlis kahwin kat tasik titiwangsa tu..bertambah la ramai kan....

So jom terjah...karnivalnyer takde la besar sgt pun..booth pun skit je...but yg diorg teruja of coz la ngan upin ipin kan....macam2 aktiviti yg ader sepanjang 3 ari berlangsung tu....so kira last day la kitorg p ari tu...

i loike this..irdina yg suker senyum bila berposing...

ibu yg teruja...irdina mula2 nk dekat bila nk snap pic mula la takut..irsyad tak yah cakap la memang takut memanjang...jauh je brani...

Si adik yg pantang suh senyum but si abng punya la susah nk senyum

ader gaya tak...hehe

berani ngan patung je la..ngan maskot bukn main takut...huhu
sukernyer dier...hehe


last of coz abah n ibu nk interframe gak.......




 So enjoy n happy bila dpt penuhi permintaan anak2 kan....cuba penuhi sebaik mungkin n aper yg termampu....nk bawak diorg p holiday lama2 abahnya lak yg kekangan masa...so short trip pun jadi la..asalkan diorg happy....

4 comments:

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

ilham pun takut ngan maskot.. dr jauh macho kemain..hehehe

Nur Hasyimah Mahasan said...

Tu la...bila dgr upin ipin kemain lagi nk tgk..but bila dekat...huhu

maszmadi said...

ooo ada upin ipin ker kat tasik, naper kami x tau... huhu

Nur Hasyimah Mahasan said...

Kitorg pun kira last minute tau...tu pun terbaca dlm paper sehari sebelum..huhu