Tuesday, April 16, 2013

Selamat Ulang Tahun Ke-2 Nur Irdina Alisha

Assalamualaikum...

Sunyi sungguh bicara di blog....malas nak bagi alasan yg ntah aper...pe pun ari ni teringin nak coretkan sesuatu...dedication to permata ibu, abah n abang irsyad..khas buat nur irdina alisha

13.04.2011 - 13.04.2013 - 
Genap puteri comel ibu 2 tahun.....Alhamdulillah, segala pujian bagi Allah yang telah memberikan nyawa dan ruh kepada kamu untuk terus hidup di bumi ini....selamat hari lahir sayangku nur irdina alisha...terlalu banyak suka duka bersamamu sepanjang 2 tahun ni...yg duka tak yah story la yer...duka pun bukan aper just ibu diduga semasa dirimu demam, tak shat dan sebagainya....tapi itu la rutin kehidupan untk kamu membesarkan kan...n yang suker sudah pasti la karenah dan keletahmu wahai sayangku.....

Sayangku Alisha, Ibu, abah n abang irsyad amat bangga dengan kurniaan-NYa memiliki kamu, yang bijak dan sangat comel. 

Sempena ulangtahun kelahiranmu ni....ibu mengharapkan dan mendoakan dirimu

  • Diberi kesihatan yang baik sepanjang masa oleh Yang Maha Pencipta
  • Dipanjangkan umur oleh Allah
  • Di bawah lindungan-NYA
  • Menjadi anak yang solehah, cerdik pandai, baik budi pekerti dan berguna buat masyarakat bila besar nanti
  • Diberikan yang terbaik dalam segala hal....
Tiada majlis istimewa untukmu sayang...just ibu wat kecik2 jer...supaya ia menjadi kenangan....



Kek untukmu but pilihan of coz la abang irsyad...kamu ok je kan coz alisha pun minat boboiboy.....yg pasti kamu sebut 'boboi'.....comel sangat ngan mulut kamu yg pokpek2...ni mest ikut perangai ibu banyak cakap......


Jom kongsi...hari2 abang dok tanya bila kek boboiboy nak siap ibu......n yang past abang pun nak tntut hadiah...coz adik alisha dapat adiah dari aunty2 yg datang...tq all...nant turn abang bulan 8 lak yer.....
sedikit juadah buat tetamu...wat kecil2an jer....nak wat besar2an tak mampu lak...rumah pun kecik jer.....tq pada semua yang hadir (my cousins, pakcik2 alisha2 n bakal2 makcik alisha)..tq gak utk bestfren hubby yg sudi hadir.... 
2 permata hati ibu yg sangat ibu sayang...semua orang tanya bila nak tambah...sabar ek...hehe

Minat berkompang...ni penangan abahnya la bawak p tengok kompang yg dier dok ngaja kat 2nd collage (UM)....habis pinggan ibu jadi mangsa.....but ok gak la sambil berkompang sambil berselawat....yg paling diminati zikir 'Ya Hanana'.....

4 comments:

umi faris said...

slmt hari lahir irdina, smga mnjadi anak yg solehah amin :)

Nur Hasyimah Mahasan said...

tqvm ummi faris...hehe

maszmadi said...

wah dah 2 tahun alisha yer... happy belated besday alisha.. be a good girl yer...

Nur Hasyimah Mahasan said...

tq aunty..aminnn