Monday, July 22, 2013

Weekend story

Assalamualaikum....

Cerita weekend cam biasa...sabtu of coz dok umah je..abah diorg keja..but minggu lepas plus weekend abah dier memang bz sgt....coz the whole week kena siapkan premix jalan projek kat klang..so ari2 balik smpi umah dh time berbuka...ada 2 kali malam baru balik....so diriku berbuka ditemani anak2 tersayang je la...semalam ahad biasa ader gak bwk diorg2 jalan2 ambik angin luar..disebabkn abah diorg keja so lepak umah je la....pagi je kuar jap cari lauk skit..n abah dier zass p site....balik pun dh malam...huhu...minggu ni cam free skit kot..but next week maybe bz lak..premix lagi kat alam impian..huhu

So akt kat umah biasa la...bulan puasa ni ari minggu pas subuh aku masak siap2 untk diorg...wat nasi goreng ke, mee ke...leh makn tghari skali..petang baru makan aper yg diriku masak untuk berbuka...setakat ini dapur masih berasap untuk juadah berbuka....

Actually bila weekend dh plan ingt nk wat kueh2 rayer skit2..bukan nk wat banyak pun...maybe 2,3 jenis kueh je pun...tahun lepas adik kat umah leh wat sama2...tahun ni dier dh kat kg so tak berapa nak gagah la diriku...plus ngan budak berdua tu...diriku hanya leh wat kueh bila diorg tido je la....kalu masak tak pe la...

Ingat nak buat semperit or dahlia sabtu...but cam kureng rajin.....ahad nk wat popia...so pas solat zohor n diorang berbua tido...zass wat popia sementara nak masak untuk berbuka lak...dapat la siapkan satu bungkus (bungkus kecik je pun)...siap je buat si alisha bangun....huhu..so yg lain2 tggu la ader masa plak yer..nk buat malam2 cam tak gagah gak...coz if tido lambat takut mengantuk nk bangun prepare sahur lak...

So ni la hasilnyer kueh rayer pertama tahun ni.....

ni la peneman setia ibu di kala abah keja weekend....

Weekend ni maybe nak wat tart nenas lak...lgpun kakakku yg dok penang nak mai KL minggu ni..so leh wat sama2

3 comments:

Lida Rahim said...

rajinnya ibu icad & icha ni..

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Ольга Петрова said...

Любовь- проститутки Киева топ xxx

Только для джентльменов, готовых порезвиться с очаровательной и нежной кошечкой, которая не прочь провести время с понимающим и опытным мужчиной. Если бы все люди однажды вынесли на рынок все свои грешки и пороки, то каждый, разглядев пороки соседа, с радостью унес бы свои домой.