Friday, October 30, 2009

Kereta oh Kereta!!!!!

Today (jumaat) penghulu segala hari....n dengan bersemangat nk p keja...maklumla ari ni ari jumaat...hahaha....n ari ni kereta kembara yang papa selalu bawak masuk workshop lagi...so kena bawak keta spare company (Rocsta)...so far keta takde masalah cuma biasa la keta model lama...enjin bising la skit...n nk dijadikan sejarah sepanjang menggunakan kereta....dh nk smpi simpang opis ibu ader keta sebelah slow je...ape hal la plak keta sebelah ni...tup2 nk gtau yang tayar keta kami pancit...Betul ke ni!!!!!coz kitorg kat dalam takde raser pelik pun naik keta...n alang2 nk smpi opis ibu papa terus je.....but slow la...n masa masuk simpang n naik bukit kat opis ibu baru kitorg raser memng tayar pancit....huhuhuhu...n yang wat papa gelabah skit coz keta Rocsta ni memng takde kelengkapan nk tukar tayar.......tayar spare je ader.....alamak cmne ni???mula la membebel....nk wat cmne....n ibu try tanya anak buah ibu (wany) yang bawak keta...Alhamdulillah dier ader kelengkapan tu.......n yang bagusnyer ni la 1st time papa belajar tukar tayar kereta sendiri....smbil dibantu oleh guard2 opis ibu...tq so much...n yang pasti ibu teman je la.....tu la nk cerita kejadian ari jumaat di hujung bulan oktober 2009 ni....pagi2 papa dh berpeluh dh....but ni la pengalaman...after this is jadi lagik dh ok kot tukar tayar sendiri....hehehe

2 comments:

Ilhamny.com said...

ok, lepas nih leh bukak blog kerol untuk belajar cara2 menukar tayar..ada dlm blog dia tu..hehe

Nur Hasyimah Mahasan said...

ooo...boleh la pasni girls pun tukar tayar kn...