Wednesday, October 7, 2009

Open House

Tahun ni (2009) nampaknyer masih lum ader rezeki nk wat open house lg...coz dok umah sewa lagi n still flat je...so tak berape confortable untuk wat kenduri/open house...just makan2 biasa boleh la...Insya Allah kalu ader rezeki tahun depan plak gamaknyer....hopefully la!!!

Last weekend....ibu wat makan2 gak...coz dh janji ngan jiran2 nk datang beraya kat umah especially kanak-kanak yang selalu nk main ngan irsyad....so tak elok la plak diorg dtang beraya kosong je...so ari ahad ari tu ibu masak la skit2...tak wat jemputan ramai pun just jiran2 je plus family baby sitter irsyad....umah pun sempit je...pun dh penuh dh...huhuhu...

so ahad pagi tu (ibu, papa, cik na n irsyad) p hero supermarket coz beli la barang2 skit untuk juadah petang nanti...kali ni ibu just masak bihun goreng, kentang, nugget, kerang rebus, n kuih2 rayer je...lagipun ibu tak berapa shat sgt ari ni...sejak sabtu lagi macm perit je tekak...but kuatkn semangat...Alhamdulillah jadi gak wat makan2 untuk jiran2 ni...makn2 start pas zohor....

n coz ibu dh memng raser tak shat...isnin ibu memng terus lentok tok leh bangun coz badan raser letih sgt......terpaksa ponteng kerja sehari... huhu


p/s : so pada member yang nk datang umah...dialu-alukan...but kena gtau dulu..boleh prepare ape yang patut...

3 comments:

angah said...

ye ke syim.. jom kengkawan kite serbu umah syim he3x usik jek syim.. jgn marah aaaa :)

oooo patut la suara dah ala2 ella mase sakit tekak dh 2hari ni jiran dok dengar..

Nur Hasyimah Mahasan said...

boleh je...ape salahnyer...huhuhu..ni pun lumbaik lagi suara nyer

SiNoMoSa said...

menular laa..virus2 nie kat opis? mari kita carik siapa pembawa nya haha..nama suspek dah ada dlm list aku..

raya umah shimzus? lets serang!! kak kama jom..