Friday, January 8, 2010

1st Week - 2010


1st day ditahun baru 2010....semangat la konon....pagi2 lagi dh mandi...padahal bukan keja pun...hehehe....n ari ni misi yang plan petang semalam berjaya aku buat...ape lagi pagi2 ni...wat breakfast la...n for the 1st day di tahun baru ni aku wat nasi lemak + sambal sotong + telur +ulam timun....n my hubby pun siap puji coz rajin plak wife dier ni...biasanya pagi2 di hari cuti (yang sometime aku liat skit bangun n masak awal)...azam baru kot...hope boleh la amalkan selalu....chaiyyokkk!!!

What are we doing???actually tak buat aper n tak g maner pun...just dok relak2 kat umah je...smbil kemas umah, layan my sweetheart (irsyad n papanyer)...mulanyer planning nk p umah abg kat pahang...but tak jadik...coz husbandku keja esoknyer n my sister (ana) yang dok ngan aku pun keja gak.... so petang je kuar...p UPM ambik my brother lak n jalan2 kat The Mines....

OH Irsyad...huhuhu
Sabtu...ari ni pun dok umah je...but ari ni aderlah sejarah dlm hidupku...maner taknyer ari ni irsyad asyik muntah2 je..pagi dh muntah skali....n start tghari bertambah2 muntahnya smpi la malam.... nak kata kena posoning food tak de plak rasernya coz tak de la cirit...yang tau bila dier nk muntah dier batuk dulu...n kebanyakkan kuar kahak... asal makan ke minum ke...mest muntah balik...smpi lembik n penat...sian betul tgk...n satu ari asyik merengek je...so malam bawk la irsyad p klinik...maner la tau kn kot2 ader simpton2 yang tak ok...but doktor gtau perut n paru2 dier ok je...cuma kahak je la...so doktor bg ubat batuk n antibiotik...n sempat muntah skali kat klinik..mlm badan irsyad panas skit..mngkin coz letih wat muntah...

Ahad mujur irsyad dh ok...langsung tak muntah dh...n ari ni pun tak p maner2 pun..tambahan irsyad still demam lagi skit2...petang je kuar jap p anta my brother kat UPM n my sister ana kat umah sewanya...

Isnin semua org start keja balik...but aku still cuti lagik...why??coz ngasuh irsyad mintak off ari ni...anak dier baru masuk school (tadika)...so terpaksa la cuti jaga my cayang irsyad ni...

Selasa...dh start keja cam biasa ngan semangat n azam baru....hehehe....but spoil mood pagi2 coz bermula la jammed ari2...sekolah dh bukak....huhuhu...so skrg ni kena la siap awal.....but yang penting irsyad ok je...coz awal ke lewat ke still bangun pagi2 gak...

2 comments:

SiNoMoSa said...

Salam Shimzus,

Hmm itulah kepayahan menjaga anak2 kecilkan..si Aqil pun aku dengar asyik demam jugak..kesian ibu2..itu sebab Allah menjanjikan besar ganjarannya untuk perempuan..

Nur Hasyimah Mahasan said...

Ha ah...camni la sejak dh bergelar ibu...n tau cmne rasernyer ibu kiter dulu...ape yang penting anak ok...demam n sakit anggap ujian n coz dier nk membesar...hehehe