Friday, January 8, 2010

Tentang Papa Irsyad

1. First time you met him - when and where?
On 30th May 2003....kat 2nd College (UM)...time ni me baru nk 2nd year but my hubby dh nk  3rd year...

2. Love at first sight?
Not really...coz 1st keja ngan dier tak fikir pun akan sayang dier...cuma suka kebaikan dier...boleh jadi teman suka duka kot....

3. Who is he when the first time you met him?
Dier adalah rakan seperjuangan masa sama-sama Pembantu Mahasiswa kat 2nd college dulu....but 1st time tentang mata...memang scary tgk dier...coz muka serius je....mujur ibu irsyad ni jenis yang happy go lucky...buat bodo je...hehehe

4. How long does it takes for him to ask you out for a date?
After habis mnggu haluansiswa kat college....so bermula la persahabatn kitorg...but ader cerita disebalik permulaan persahabatan itu......

5. First place dating?
i think at cafe 6th college kot...maklum la dok satu college...hehehe...but bila dh serious tu midvalley...tu je yang paling dekat ngan UM...hahaha

6. How he proposed
Awal2 my hubby ni takut nk gtau perasaan dier....but dlm masa samer ader sorang xxx (kenal masa previous college - 3rd college) nk masuk line.... n then bila aku gtau kat my hubby tang xxx ni... my hubby dh gelabah..hahaha.... pastu la dier gtau perasaan dier...takut aku dikebas....hahaha...

7. Special date with him?
Ni memang tak boleh lupa...
1st special date yang bersejarah dlm hubungan kami on 12/9/2003..... coz ari ni la aku terima lamaran my hubby...
2nd we engaged on raye puasa ketiga 2006
Ijabkabul on 31 May 2007....kenduri lak 2 Jun 2007
Our 1st baby were born on 24 August 2008.....hencem boy kami Muhammad Irsyad Nazmi

8. Changes that he asked you to do?
- Rasernya takde ape kot.... just yang biasa dier tegur jangan selalu bebel...(biasala pompuan kalau tak bebel tak sah)...cmne tak bebel if yang silapnye benda yang samer je...hehehe

9. What is about him that you love so much?
Dia seorang yang penyayang..... jenis yang tak suka marah....but kalau marah2...ngeri gak...hehehe....n tak perlu dipujuk coz dier akan baik sendiri....
Yang penting dier ni penyabar dari aku....jenis yang tak menggelabah....hehehe

10. What is about him that you wish he would change?
Belajar basuh irsyad time dier yak yak!!! coz until now dier tak nk basuh if irsya yak yak...hehehe.

11. You lose your mind and crack your head when he?
Takde kot...but nk marah gak coz kat umah pun asyik pkir pasl keja ke...if ari ahad or cuti telefon tak pernah senyap...huhuhu

12. You will smile through your eyes for the whole day when he?
of course time everything ok...my hubby chat n ok

13. Complete below sentences"My love towards my husband is as big as...?
tak dapat digambarkan dengan ape pun....yang pasti aku tau dier memng sayang kat aku....cmne aku tau???aderla....hahaha

tag from my fren blog...suliana










4 comments:

Suliana said...

syima, date kita kawin dekat2 la, cuma su 2/6, syime 31/5..tima kasih jawab tag:-)

Nur Hasyimah Mahasan said...

ha ah....date tu nikah n kenduri samer ngan su...2/6 (sabtu)

Nurshuhada Zainon said...

"cmne tak bebel if yang silapnye benda yang samer je" - betullllllllllllllllllllllll!!!!!!!! kihkihkih.

Nur Hasyimah Mahasan said...

tu la...tq coz setuju n shim...hehehe...tapi if kiter bebel pun samer je...