Friday, April 1, 2011

Asyik kena marah

Salam jumaat semua...pe kabar ari ni..harapnyer lebih baik dr semalam..diriku so far alhamdulillah...ni dh nk masuk 39 weeks...but still keja lagi....coz lum bersalin lagi kan....semalam check up lagi...nurse tanya ader raser sakit2 lum...tak reti lak nk mnjawab...wpun dh nk 2nd bb but masa 1st dulu pengalaman berbeza kan....kena induce n baru raser ada contraction....n air ketuban pun dipecahkan oleh dr....so skrg ni tak raser lagi contraction tu...but sejak akhir2 ni ader gak raser mencucuk2 kat ari-ari...hopefully 2nd bb tak overdue...walau cmne pun harapnyer Allah mempermudahkan proses kelahiran 2nd bb ku nanti

sebenarnya nk story pasal irsyad.....perangainyer semakin menjadi2 plak....nk membesar katakan...memng naik angin gak diriku ni..but still lagi boleh sabr kan...tanganku pun takde la cepat terangkat...hehehe....but if dier wat perangai depan abahnyer mest boleh sakit n nangis ler...coz cepat je tangan abahnya singgah kat badan dier...kadang2 aku marah gak ler ngan my husband coz treat anak camtu...n irsyad memang if diriku marah ke, tegur ke dier tak kisah sangt...but if suara husband memng ngeri la budak tu...kalu nangis memng kesian sgt..mula la menempek kat diriku....
 
n kadang2 dier dh pandai menjawab gak..if marah dier mest dier akan marah balik..
  - 'tak yah ler'!!!! (means tak payah marah ler)- kadang2 nk tergelak gak
  - 'akit ler'!!!! (sakit ler) - yg ni kesian ler...
n sometime tangan dier akan terangkat gak...nk balas balik aper abah dier wat kat dier...huhuhu
Gambar2 kat bawah ni bukan pasal kena marah..coz luper nk snap if dier merajuk kalu kena marah...
dh besar dh anak ibu ni

sangat suker bila tang menconteng...mujur tak conteng dinding..

n suker sgt nk lukis ultromen....

terlalu khusyuk.....bila tak dilayan nk melukis ibu n abah mest kena marah

4 comments:

Suliana said...

hehe.. sama la dgn aqil,sian tgk bila kena mrh dgn ayah dia.. klu masa pantang, lagi byk cabaran. mcm kak long su, masa tgh pantang, anak dia ni mcm nak perhatian lebih, mak dia tensen la kan, sampai kuar darah ketul2.. syima nnti jgn tensen2 okey.. hehe

axelida said...

haaa dia lom pandai conteng dinding lagi tu.. tunggu lar sket hari lagi... diam2 jer dinding tu dah ada corak baru ekekeke

yer lah kan.. kalu dua2 baek jer mao lar depa nih naik lemak.. biar takut kat sorang barulah aman kejap rumah hehehe

Ilhamny.com said...

sama ngan ilham, skrg kalau linda marah bkn dia takut, kalau kita pukul dia, dia pukul kita blk..., tapiiii kalau abahnya marah, sekali jek....bergegar, senyap terkedu duduk di celah kerusi...

Nur Hasyimah Mahasan said...

sue; tu la pasal...tu yg tak nk tensen2 tu...tapi eksian tgk irsyad bila tang kena ngan abah dier

kak axelida; hopefully selamat la dinding umahku...but ari tu dh try conteng peti ais..kena la ngan abah dier

kak bell; tu la pasal..tapi nk marah lebey tak smpi ati lak