Tuesday, March 29, 2011

Tidoku Terganggu

Bersiaran langsung from my opis..Alhamdulillah dah kenyang lunch ari ni...Terima kasih Ya Allah kerana memberikan rezeki kepada hambamu ini....

Bila dh kenyang ni mata seakan2 layu jek...nk tdo cam malas lak...smbil menyandar di kerusi n melayan gerakan insan 'inside' tangan menari2 menekan keyboard...apsl lak diriku ni berbahasa yg ntah aper2 ni...ni sbb badan n mata penatnyer pasal la ni...maner taknyer malm tadi tdo asyik terganggu je...bukan diganggu oleh my son or my hubby but tak tau naper tak boleh nk lena...sbnrnya bukn mlm tadi je but berulang sejak akhir2 ni...irsyad tido ok je..takde merengek nk susu...so sepatutnya leh la tido lena kan..but mengiring kanan tak kena, mengiring kiri tak kena, kalu tido telentang mest cepat lenguh2 badan....n if lamer skit mengiring bb yang kat dalam mest asyik bergerak2...mest tak selesa..tu yg asyik kena tukar posisi tido tu.....tu yg bila dh dekat kul 6 mula la tergolek2 sayang nk bangkit dr tilam....but kena bangun gak...keja la kan....

Semalam masa ambik irsyad, ngasuh irsyad gtau perutku yg memboyot ni nmpknyer dh ke bawah dh...dh dekat ler tu katernya...ntah la aku pun tak tau....yg past skrg ni bb cam tak berapa aktif sgt waktu siang...bila dh nk dekat maghrib smpi ke malm mula la aktifnyer...pe pun minggu  ni dh 38 weeks..harapnyer 2nd bb ni bersalin awal or tepat ler sepertimana yg dr jangka kan....dulu irsyad overdue gak dlm seminggu....

6 comments:

Ilhamny.com said...

sabar, xlama dah tu..wish u luck..dan dipermudahkan segalanya..aminnn

Nur Hasyimah Mahasan said...

tq kak bell; harap2 cmtu la..dh mula raser cuak nk bersalin dh ni

axelida said...

nanti bila nak push tu tutop mulut yer..

semoga semuanya selamat.. Insya Allah

Nur Hasyimah Mahasan said...

ni ilmu yg baru ni..tq 4 sharing my fren.....Amin atas doa kalian

Suliana said...

bila perut dah besar, mmg tak lena .. mcm2 fikir :-)

Nur Hasyimah Mahasan said...

tul tu sue...maybe tu salah satu sebab la kan