Thursday, March 17, 2011

Boy ke Gurl????

Today masuk opis lmbt lagi..every week skrg ni satu ari mest lmbt masuk opis..bukan suker2 ek kawn sumer...dh memng kena masuk lewat coz aper lagi...rutin check up makin ketara skrg ni...dr sebulan skali..beralih ke 2 minggu skali...n bila dh 36 weeks kena la semnggu skali...ntuk 2nd bb ni aku check up 2 tmpat...at HUKM n kat klinik ibu n anak...masa irsyad dulu just at HUKM je but dr mintk check up gak kat klinik biasa coz at HUKm memng sela masa agak panjang ntk satu2 appoinment terutama ntk ibu2 yg takde problem....but time irsyad cam ignore je..but 2nd bb ni raser nk try gak la cmne check up kat klinik...

so sepanjang preggy ni just 3 kali je appointment at HUKM....1st masa kandungan 4 bulan...2nd nk masuk 7 months n last ari ni la (37 weeks pregnant)...so sela masa tu banyak hbiskn at klinik kerajaan la...n ari ni gak merupakan last check up at HUKM..after this just follow up at klinik la...dr bg jangka bersalin on 8 April nant..if dh raser sakit2, turun air, bb kurang gerak of if lum bersalin lagi on 17 April..kena la warded nant...hopefully bb ni kuar awal or on time la...

Ramai gak mber tanya nape check up 2 tempat...n if saper2 yg check kat HUKM yang takde problem memng akan tau jawapannya....n nape pilih HUKM coz masa irsyad dulu memng dh check up at situ....n teruskan je la...lagipun memng dekat ngan umah..n plan pun nk bersalin at HUKM for 2nd bb ni...lagipun if wat kat klinik kerajaan je takde scan detail pun..so mls nk scan kat swasta...HUKM sedia sgala kemudahan..servis pun ok

B4 this ramai tertanya bb inside tu boy or girl...cmne nk tau coz lum kuar lagi kan...n memng masa scan nk masuk 7 bulan ari tu (supposely dh nmpk kan jantina but tak nmpk coz kedudukan bb melindungi dier punya 'tut tut'...hehe)...so ari ni dr gtau dh tau ke bb gurl or boy....n husband cepat2 menyampuk lum lagi...if dr tak tanya pun memang my husband akn suarakan gak....hehehe...so ader la dr tunjukkan detail scannya...so tggu n lihat la ek bila dh selamat bersalin nant...yg past husband tersenyum lebar bila dr gtau..n siap leh tanya leh confirm 100% ke...ape la husbandku ni...semua tu kan ketentuan Allah...dr just senyum n angguk..hehehe
Anyway ape yg aku harapkn semoga anak yg bakal dilahirkan ni shat, selamat, sempurna sifat n anggota dan Allah permudahkan diri ini dalam proses melahirkan nant...Aminn!!!

7 comments:

Suliana said...

boy lagi la tu.. hehe.. janji sihat kan.. all the best :-)

Nur Hasyimah Mahasan said...

Amin!!...tak tau la su...dr gtau dpt la sepasang ngan irsyad tu..tu yg husband senyum lebar..but tggu je la kan

axelida said...

tahniah u.. dpt sepasang tu leh tutup kedai ke? ahaks

Nur Hasyimah Mahasan said...

tq...hopefully la dpt sepasang ngan irsyad..tutup kedai???will be discuss later with big bos...hehehe

angah said...

mdh2an baby girl la kan.. tmbah berganda2 sronok ble dh dpt sepsang kannn..

leh jadik heng arissa :D

Ilhamny.com said...

tahniah2..wow k.n dpt sepasang tutup kedai..ne cukup...kena 2 pasang, xpon 3 pasang, xpon 4 psg bru la leh ttup kedai..hehehe
(pandai kata org, daku ntah bilanya plak nih)..

Nur Hasyimah Mahasan said...

tq so much kak bell; kena la ikut jejak langkah kak bell dpt sepasang...pasni leh usaha ek..