Friday, July 8, 2011

Berakhir Sudah!!!!

Salam jumaat semua...semoga dalam keadaan shat n sentiasa diberkati oleh-NYA.....bersiaran tatkala si tecik lena dibuai mimpi di pagi yang mendung (cam nk hujan je)...dh lama tak merapu dalam blog kesayangan ni....masa memng banyak but lebih rela gomol2 ngan si kecilku...lgpun asal nk hadap lappy lama2 skit si kecil mintak dilayan...yg utama perlu diutamakan...tul tak..kalu tak aper guna cuti berbulan2 kan..semata2 untuk sikecil la...

But nampknyer 3 bulan bakal berakhir dalm sehari dua je lagi...n yg past next week (isnin) dh kena kembali ke rutin sptmana 3 bulan lepas...setelah 3 bulan ku laksanakn sedaya termampu as mother n wife ...but start isnin ni tanggungjawab bertambah dah...kena jadik pekerja cemerlang lak pada majikanku (JPS) di samping rutin2 yg lain....

3 bulan tu lama ek...maybe bg dok sajer tu memng terlalu lama..but bg ibu2 or housewife  memng tak terasa pun....raser baru je pas bersalin..sakit pun masih terbayang lagi....pejam celik pejam celik dh 3 bulan....n ramai yg ckp leh la rest panjang..but bg diriku tak rest manapun...diriku la ibu n diriku la bapa....memng sgt2 berterima kasih pd my mum n dad yg sama2 membantu aku dlm pntang kat kg...n last month bila dh blik kl...semua kena wat sendr...masa harus dimanfaat sebaik mungkin (nk uruskn umah, masak, layan anak2)..wpun irsyad dh hmpir 3 thun but layanan still kena sama ngan adik...situasi bila dirumah

1) bila tgk irdina nk nenen..si abang akan request nk susu gak...so kena bancuh la
2) bila tgk irdina nk mandi..nk tolong mandikan gak....n request nk mandi samer...wpun kadang2 baru je dier pas mandi
3) bila ibu dok main2 n baring sebelah irdina..harusla dier nk menempek gak...yg past nk dok tgh2 antra ibu n irdina...huhuhu
4) bila irdina tido..n ibu n kemas2 umah....memng irsyad la no.1 akan jadi 'pembantu'...
5) amat risau bila tggalkan diorg berdua (if irdina tak tido...n ibu nk p toilet ke)..irsyad ni jenis yg geram kat adiknyer...time dier gomol  smpi leh nangis adik dier,....huhuhu...but bab cium adik memng dier la juara...
6) dier ingat adiknya cam dh besar...nk ajak main cam dier...hehe...
7) lain2..nant la sambung kemudian yer..hehe

 ok la..my dear irdina dh bangun....zass dulu..pe pun layan latest picture permata kesayangan ibu n abah...

semalam...berusaha untuk meniarap ke???

gaya tido sekarang...

marah bila tok leh meniarap...huhuhu

pagi yang ceria...

irsyad sayang irdina....


1st bawak kuar...p tesco jek

6 comments:

Suliana said...

hehe.. cute dan tembam.. abg jeles la tu.. :-) slmt kembali bertugas!

Nur Hasyimah Mahasan said...

jeles tu no 1 aunty sue..nway tq datang visit last week..baik je aqil..diam jer...

LidaRahim said...

selamat kembali bertugas.. dah slim ke? uishh u jgn terkejut lak masuk opes kang tgk kegebuan diriku hohoho

Nur Hasyimah Mahasan said...

slim??will see..hehe...takkn i takde u makin selera makan ni...hehe

aizamia3 said...

comelnye.. gebu..

psstt: selamat kembali bertugas..

Nur Hasyimah Mahasan said...

tq aiza...