Thursday, December 15, 2011

Kisah Anak Bujangku

Salam semua...tak menulis pun semlm kn..so ari ni pun tak braper nk ader idea..ni pun nk balik sbnrnya..tup2 datang idea nk story skit...if b4 this tentang my lil daughter irdina ari ni kisah si abangnyer lak...Alhamdulillah anak sulungku (Muhammad Irsyad Nazmi) skrg dh umur 3 tahun 3 bulan dh...masih lum hntr skool lagi..Insya Allah tahun depan nk masuk tadika (dh mohon dh..tggu bukak sekolah nk p register..tadika kat area umah je..n maybe skali ngan anak ngasuh..leh tumpang ngasuh ambik tghari tu...nak hantar jauh2 kan susah lak nk p ambik tghari..memng skrg ni ader van yg tadika provide but cam tak braper nk lepas je if irsyad naik van)n actually at my opis pun ader taska n tadika gak...tgk la cmne samada nk hantar yg area umah or my opis...

Ni nk story sbnrnya pasal karenah dier...bila dh makin besar dh makin panjang akalnyer kan...hehe..but bg diriku itu proses dier nk membesar....wpun geram but tahan je la...if marah pun husbandku je la...ni citer pg tadi...sejak dr umah dier wat perangai...ader yg dier tak kena ngan abah dier...nk bawak tab umah ngasuh...kitorg bukan tak nk bg dier main but cuba tak bg bawak umah ngasuh coz takut dier tak bg kat anak2 ngasuh....cian plak....biasa kalu gtau tok leh bawak dier ok je..but ari ni lak ngada2..

Lagi satu biasa ari2 bawak basikal g umah ngasuh...but disebabkan dier nk marah kat abah dier kot...terus tak nk bawak basikal...n tiba2 dok dlm lift nangis nk basikal lak sambil sembam muka kat diriku....mls nk ckp aper...n husband pun wat ignore je la...diriku pujuk pun tak nk..smpi umah ngasuh memberontak tak nk masuk..huhu...jenuh nak memujuk..ngan diriku dukung si irdina..dier pun nk berdokong gak...irsyad ooo irsyad...

so diriku angkat letak umah ngasuh n cium2 skit...dier cam tak nk gak...nk tak nk tinggal je la jugak...huhu...mujur skrg ni si adiknyer dh ok...takde la nangis dh pagi2 anta umah ngasuh....

ok la...nk balik dulu....jmpe lagi ngan celoteh lain lak

dh besar dh anak ibu....bila tgh mood baik happy je

2 comments:

LidaRahim said...

hehe biasalah tu bila angin kus-kus datang.. sebe tak kena

Nur Hasyimah Mahasan said...

tul tu kak...jenuh nk melayan bila angin kus kus dier melanda..huhu