Wednesday, February 29, 2012

Kesian ayahku

Ni cerita ari isnin lagi sbnrnya...baru nk story...huhu....Nape lak ngan ayahku yer...actually my ayah yg dok kg tu excident...kena langgar dek motor mat rempit..huhu..masa tu my ayah on the way balik dr masjid pas solat isyak...mujur tak teruk but ader gak la luka skit kat lengan n wpun tak luka but sakit2 badan of coz la kan...nama pun terjatuh...

Jom review skit cmne leh terjadi..ni pun based story from my mum la...actually mlm tu my diriku dok sembang (phone) ngan my mum...masa tu dlm kul 9.30 but my ayah lum balik lagi..kebetulan my mum tak ikut lak ayah p masjid....n my mum pun dok pkir gak naper lambt lak ayah balik biasa 9.15 dh smpi umah kecuali if p jemputan solat hajat ke, tahlil ke...

n tgh2 sembang my ayah pun smpi...dlm keadaan terhincut2...so terdngr la my mum tanya my ayah...n my ayah gtau dier jatuh motor kena langgar ngan motor gak...yg langgar tu budak kg tu gak but memng dh terkenal ngan samseng nyer....bawak motor memng tak hingat lajunyer...so diriku n my mum tok leh la sembang lamer coz my mum nk tolong my ayah la kan....

esoknyer dalam tghari diriku call my mum tanya ayah cmne...mujur la dier takde aper yg teruk...luka kat lengan pun cam dh kering coz dh sapu ubat...n terus p urut coz ayah ngadu sakit kat belakang...n kalu korang nak tau budak yg langgar ayahku tu lak yg teruk...saper suh bawak motor cam samseng...bukan saje nyusah diri but kesian org tua (ayahku) la...mujur gak org2 kg (yg balik sama2 dari masjid) tu tak pukul budak tu masa pas langgar ayahku tu..kalu tak lagi teruk...budak tu lak anak polis tu yg berlagak semacam tu...diriku suh je ayah wat report but biasa la ayahku kan..mls nk panjang2 kan hal ni...

Alhamdulillah ayah makin shat...sakit pinggang n belakang pun dh makin ok...

2 comments:

fiza arshad said...

cian lak, smga semuanya baik2 aje, amin

Nur Hasyimah Mahasan said...

tu la cian my ayah...n dgrnya dh mkin ok