Wednesday, October 10, 2012

QSIC 2012

Assalamualaikum...

Lamanya rasa tak bersua di alam maya...mood nk menaip hilang ntah ke mana....ni pun cam turun naik je moodnyer...tak tau naper leh camni...nk kater bz keja biasa la kan...selagi dok opis selagi tu la keja tak abis...n balik umah of coz la ngan keja umah...so handset ntah ke mana la bila dh dok umah tu...berblog aper ntah lagi kan bila dok umah ni...

n now ni wat minit meeting...but sambil2 layan internet jap.....bukak blog cam dh lamernyer tak story kan.....kali ni  pun tak tau nk story pasal aper...banyak sgt nk story but cam malas nk luahkan...huhu...

Kali ni nak share the big event yang diriku memng nak pergi sangat tahun ni...iaitu Quantity Surveying International Conference (QSIC 2012..berlangsung pada 25 & 26 sept lepas)....conference ni actually tahunan punya conference anjuran of coz la of Board of QS ngan kerjasama JKR n so on...n sepertimana biasa memng ader penglibatan daripda salah satu IPTA as a committee..n tahun ni UM yang kena terlibat...so of coz la diriku teruja nk sgt pergi coz mest ramai my ex lecture yang join untuk jadi comittee or peserta seminar...n sememangnya betul aper yg diriku jangkakan...ramai sgt my ex lecturer yg attend...happy sgt coz bukan senang nk jumper kan..tambah2 kiter ni semua dh kerja n ader life sendri...time2 event camni la leh ambik kesempatan untuk jumper diorg

1) Gambar kiri skali my fren bergambr ngan salah seorg presenter of the conference...like this presenter
2) Ni kami ngan lecturer yang paling kitorg rapat dulu...n dh 10 tahun but my lecturer (dh title Dr skrg) still tak berubah...yg berubahnyer ader la perubahan kat warna rambut skit...hehe

1) Gambar kitorg ngan Iron Lady.....Kenalkan EO Securiforce Group (Datuk MAznah Hamid)
2) Ni la kedudukan kami sepanjang 2 hari berlangsung...kali ni memng tak ramai member JKR / JPS yang diriku kenal attend this seminar...
3) Ni ngan best frenku (Yg hujung tu JKR gak, n yg tengah tu bf ku yg tengah buat PHD...n become a lecturer at UM....bangga sangt ngan dier...bila diriku ni nk further study kan...)
4) Ngan ex prof kesayangan kitorg masa kat UM dulu....still suker buat lawak..n now dh retired dh....bestnyer dh boleh relak2 dok umah
5) Last still with our ex lecturer...


Actually ramai lagi my ex lecturer yg attend but tak sempat nk snap picture lak....raser happy sgt time conference tu....n mula terfikir bila lak diriku nk sambung study lak.....coz my lecturer dh beria2 suh kitorg sambung kat UM...n of coz la diorg jadi supervisor...Niat tu memng ader but masih mencari waktu n masa yang sesuai. Hopefully dipermudahkan segalanya oleh Yang Maha Pencipta



2 comments:

maszmadi said...

mesti best dapat jumpa ex-lecturer kan... teingat zaman2 study dulu... hehe

Nur Hasyimah Mahasan said...

Tul tu..bukan senang nk dpt peluang camni....n tambah happy our ex lecturer still sama cam dulu...