Monday, December 17, 2012

Lubuk Manggis

Assalamualaikum

Selamat hari isnin...dh lunch semua???Alhamdulillah dah kenyang ngan nikmat rezeki yang Allah berikan....ni smbil2 rest nk tggu nk start keja semula leh la coretkan skit kat blog yg hampir suram ni...huhu

Kali ni nk story cerita yg bukn la up to date...kisah weekend kiter story lain kali yer..ni last weekend..yg masa family abgku datang bercuti2 di KL last weekend...

Family abgku smpi umahku jumaat mlm...sabtu we all dok umah je...lagipun hujan tghari n abgku pun malas nk kuar...just diriku je kuar p cari barang2 dapur...mlm ahad tu diriku plan nk ajak diorg p mandi2 sungai...nk g seronok2 kat shopping kompleks cam tak besh jer...so pagi2 ahad tu prepare aper yg patut (nk g picnic kan)...so abgku masak nasi lemak (abgku ni memng jenis yg suker n pandai masak)...n plan nk wat nasi lemak memang dh dirancang petang sebelumnya...n semua bahan dh diriku beli....ketung ketang kat dapur dlm kul 9 dh siap semua...

So dlm kul 9.30 gerak dr rumah zass ke tempat nk picnic la...tempat cam tak finalise lagi...cuma yg pasti area hulu langat la yg banyak choice...dlm pkiranku nk g try kat lubuk manggis...coz pernah tgk my cousin post masa g picnic ari tu..cam ok je...n bukn la air terjun...n kali ni pun mls nk p kat air terjun...coz nk melayan karenah kanak2 riang...kalu p air terjun maunyer kitorg kena handle kanak2 riang..yg besar2 of coz nk g main air terjun...

Dalam kul 10 lebey selamat smpi...kawasannyer not bad la...nk picnic ok la..but yg tak kemudahannyer la...pondok pun cam terjaga (wajib bayar lak tu..20 hengget)...n toilet pun tak terjaga....but nk g tempat lain macm mls nk pusing dh..n diorg cam ok je nk mandi2 situ...mujur kebetulan kitorg bawak khemah...so leh la manfaatkannyer....

So jom layan keletah kanaak2 riang...haha

Irdina alisha yg teruja...ajak naik siap marah2 n giling kepala lagi...hehe

Tgk irsyad nk buat mcm org besar



Irsyad yg kesejukan but tak nk naik pun...

Say cheessse

Agenda wajib my hubby n adik2 lelakiku...nangkap ikan je la kejanyer...

Kepenatan...jom mamam dulu...i loike durian..but my abg irsyad tak suker durian...hehe

Tgk la baju n suar saya yg comot ngan duriann...tak pe pasni kiter p berendam dlm air lagi yer...hehe

Ni la family diriku yg seronok2 di hari mingggu...takde dlm gambr addik pompuan n akakku...



 After semua dh sejuk beku....dlm kul 1.30 zass balik....n semua ketiduran masa on the...tggl la driver je yg tak tido..of coz la tok le tido kan..kalu tak tak smpi umah la..hehe

 

 

2 comments:

maszmadi said...

wah, sonotnya main2 air yerk... sejuk tu.....

Nur Hasyimah Mahasan said...

budk2 memang suker bab2 mandi2 sungai n laut ni...sejuk pun tak nk naik...hehe