Thursday, January 3, 2013

Selamat Tahun Baru 2013

Assalamualaikum....

Selamat tahun baru 2013 uols.....aper macam ngan azam last year???dh tercapai semua???Hopefully yer la kan...tak tercapai pun leh forward this year lak year...

Azamku this year...cam sama kot last year...semestinya mau buat yg terbaik n sedaya mampu baik urusan keluarga, urusan kerjaya n sebagainya.....n mengharapkan hari2 mendatang lebih baik dr sebelumnya...Aminn

N nmpknyer ni hari kedua kiter bekerja di tahun 2013 kan..but diriku ni baru 1st day keja...semalam still bercuti coz kena jaga irdina...pengasuhnya mohon cuti nk settlekan 1st day anak2nyer skolah kan...

Kali ni nak story pasal skool irsyad.....tahun ni irsyad start new skool..actually skool yg sama but tempat je berbeza....tahun lepas masa playskool kat bangunan my opis but now dh masuk tadika dh pindah tempat lain..but area my opis gak....

Kecoh gak nk anta irsyad new place semalam....asyik dok tanya kawan2 lama ada tak....cikgu sama tak....mujur kawan2 yg playskool still dok tadika sama lagi...just sorang je yg dh pindah skool....n cikgu je la yg dh bertukar...

n mulanya plan this year nk tukar tadika lain...kat area umah je...but survey punya survey kebanyakan tadika halfday je...n memng ada sediakan van untuk transit but we ouls cam tak berapa yakin nk bg irsyad naik van....macm2 kes dh dengar....n ngan irsyad yg lasak tak bertempat....risau la kan...tak pasal2 tok leh nk keja coz dok pikir smpi n selamat tak anakku tu...so takpe la this year still hantar yg provide tadika n daycare skali...so bila dh masuk tadika ni banyak la skit silibus blaja ni...so hopefully irsyad leh sesuaikan diri...n blajar rajin2 yer sayang....n semalam pun dh dapt buku n stationery....

How about irdina???tahun ni irdina mencecah 2 tahun....nak hantar nursery ke???pernah 2, 3 kali bawak p skool irsyad tahun lepas...nmpk cam seronok je dier bila ramai2...boleh je kalu nk hantr nursery but tgk la dulu cmne....for now still dok umah ngasuh lagi la...

So tu la serba sedikit perkembangan minggu pertama new year ni..cuti tahun baru ari tu dok umah je....just bawak diorg jalan2 main taman je la...but mlm tahun baru tu sempt gak p putrajaya....si irsyad la yg request nk tgk bunga api...

Kalu bab main gelongsor memang tersangat seronok la...tak nak balik tu...but kena lari balik gak coz petang tahun baru hujan plak
Lepak2 di umah...susah skrg nk snap gmbr irsyad sorg2...asyik mengelak je....

3 comments:

shazrina said...

salam kenal ye ...
azam aku tak de laaa ape sangat, semoga tahun 2013 lebih baik dari tahun sebelum nye .. :)

Nur Hasyimah Mahasan said...

Salam kenal gak..tq visit my blog yg biasa2...kiter pun mengharapkan ari2 mendatang adalah lebih baik dari hari sebelumnya

Nur Hasyimah Mahasan said...

Salam kenal gak..tq visit my blog yg biasa2...kiter pun mengharapkan ari2 mendatang adalah lebih baik dari hari sebelumnya