Tuesday, January 8, 2013

Drama airmata berulang

Assalamualaikum...

Nampaknyer drama airmata berulang semua di awal2 tahun ni....uols pasti ingatkan about my son irsyad yg ari2 nangis n merengek p skool awal tahun 2012...maklumla masa tu kan 1st time masuk skool...b4 this dok umah ngasuh...but after 2 or 3 months dh ok....

So ingatkan langit selalunyer cerah...but hujan n mendung plak menerjah...berpujangga ntah aper2 plak diriku ni...so balik pada cerita ingtkan awal tahun ni takde la berulangnya drama airmata pagi2 kat skool....coz last week dier ok n ceria je...

BUT bermula semalam dier dh start wat perangai...n semalam memng dier tak ok dr umah lagi coz dok berebut barang ngan adik dier n dier kena mengalah.....but masa on the way dier ok je...masuk je pintu tadika terus dier wat muka sedey n airmata mula berlinangan...but still x nangis n meraung lagi....semua kawan2 dier dok ajak main but dier but dier tak nak....

N masa on the way dier ada gtau nk beli keretapi....coz ari minggu ari tu p umah member n dier dok berkenaan kat keretapi anak member tu....so diriku tak nk bg dier sedey pujuk la kononnya nant ibu n abah belikan...huhu

So petang semalam si abahnya pun realisasi la janjinya...cam Janji Ditepati plak....n seronok la dier mlm tadi....n pagi tadi b4 p skool sempat main lagi...so diriku bajet mest dier dh ok ari ni.....Namun sangkaanku kelaut.....seperti biasa on the way mest ok nyer...but melangkah je masuk tadika terus sedey...ari ni bertambah teruk coz bukan saja berlinangan airmata but meraung lagi.....pujuk pun dh tak layan...lastly diriku tinggalkan je...n ckgu dier tengah pujuk....

Masa ambik petang ok je...dok gelak2 n main2....irsyad ooo irsyad....


7 comments:

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

lama sgt cuti skolah tu...

Suliana said...

hehe.. irsyad irsyad. cmnalah aqil nanti gi sekolah. ntah2 pagi2 asyik kena marah dgn ayah je la :-)

Nur Hasyimah Mahasan said...

Kak Bell; irsyad sekolah ari2....coz tadika dier skali ngan daycare

Nur Hasyimah Mahasan said...

Sue; hopefully aqil takde la camtu....ari ni nak nangis gak but cepat2 cikgu dier ambik bawak p kat kawan2 dier...

maszmadi said...

alahai irsyad, kan ada kawan2 kat skool nape nak nagis plak...
stakat ni Aisha sekolah kat tpt baru, alhamdulillah, dia cepat sesuaikan diri...

erm, kalu irsyad gitu, makanya kena tiap2 ari bagi reward lah kut... moga kejap jerk nangis dia tu yerk syima...

Nur Hasyimah Mahasan said...

Biasa la dier...manja skit...but maybe tak suker kot environment...coz tadika tu tempatnya area rumah kedai...kalu kat lama kan kat bangunan JKR....

So far ari ni dh start cam ok kot...hopefully makin ok la...

maszmadi said...

oho ye lah kan, tadika dia dah buat kat tpt lain... then lpas tadika, irsyad ke JKR pulak ke utk day care? erm ada transport ke nak ke situ...