Friday, April 16, 2010

PTK!! PTK!! PTK!!

PTK!! PTK!!! PTK!!!

Nampaknyer bila dh confirm dlm perkhidmatan awam ni banyak plak yang kena lalui esp untuk kompetensi...so bertambh bz la diriku n beberapa opis mate ku (J41) ni menghadapi PTK (Penilaian Tahap Kecekapan)....untk J41baru TK1...cmne la my bos ku dh dh settle TK6...maklumla dh J54...huhuhu

Story mory skit about my PTK ek...taklimat PTK on 22 Mac ari tu...so during taklimat ni la diberi tugasan individu (fungsional) dan group (generik)..but yang group nyer tak tau lagi ahli group n dpt tajuk yang maner satu...n the whole day taklimat more to exam untuk kertas generik..mcm2 plak yang kena baca...yang pasti soalannya adalah umum tntang pentadbiran awam (belanjawan, pentadbiran, pengurusan aset, pengurusan projek, dll)...n bukan yang keja seharian....n tang fungsional baru yang berkisar pasl kerja...satu kena wat assignment n prepare presentation untuk SKT (Sasaran Kerja Tahunan)....wpun cam banyak je nk kena wat..but ngan semangat yg ader ku gagahkn jugak la...n tuntutan keja kat opis tak boleh dielakkan...pandai la ambik masa wat assignment...n diriku banyak settlekn assignment kat umah...yg study tak yah citer la..kat umah je...tuntutan keja di opis lebih banyak...huhuhu..but tq to my immediate bos yang faham gak la anak buah dier ni nk PTK...coz dier pun ader pengalaman PTK dh..n tau cmne bz nyer..huhuhu

Tarikh keramat untk settlekan PTK on 6-8 April 2010...bertempat di Pearl International Hotel, Jalan Klang Lama....sepanjang 3 days ni kena hantar assignment individu (fungsional), exam yang generik, presentation SKT and group presentation (generik)....n 3 days ni gak la masa untuk family terpaksa dikorbankan...coz preparation for group presentation sampi malam...aku ulang alik coz susah nk dok hotel..pagi2 nk kena hantar my son umah ngasuh lak...

So far Alhamdulillah...aku akhirnya mampu menghabiskan PTK dengan sebaik mungkin dan sedaya yg aku mampu...n aku berharap usaha ku itu diterima oleh-NYA dan hopefully yang terbaik bila result kuar nanti...Amin

Thanks to my opis mate, my immediate bos yang bayak bagi pertolongan, sokongan sepanjang aku menghadapi PTK ni...ni kan 1st time aku lalui...so cuak gak la..huhuhu

And special thanks to my hubby  (asri) dan my lovely son (irsyad) yang faham aku nk PTK n banyak nk kena settlekan...wpun terpaksa korban skit esp time aku study n wat assignment kat umah...hero ku mesti ringan tulang je nk 'Tolong' ibu nyer settlekan kerja nyer....hehehe

Ni la group for presentation...
group kami kena bentangkn tajuk pasal Penyelenggaraan Bangunan dari segi rekabentuk

Ni adalah tugasan individu (fungsional)













ini la hasil pertolongan irsyad untuk ibunya masa tgh wat assignment...hehehe

5 comments:

SiNoMoSa said...

semoga lulus cemerlang syima dan yang lain-lainnya..

Suliana said...

dah settle dah pun :-) insylh, berjaya punya lah..kalau su nnti, tak tahu la camana nak study kat umah tu..

Nur Hasyimah Mahasan said...

Syim..tq so much
Sue...tq n jadik la cam kiter...study n wat assignment ngan irsyad la...hehehe

angah said...

he3x kire kuat smngat la ibu irsyad ni tao.. aku yg x de sape2 nk jg kt umah pong x serajin ko..

ko awal2 dh settle seme dah.. aku gak yg last siap he3x ikot ati cam x nk hantar dh awal2x tp aku gagahkan gak sbb baby dlm perot bg smngat tendang2 kui3x

Ade pnglman x best gak PTk ni espesli tips yg d beri & bg aku yg x mmpu nk abeskan bace seme ni, mmg agak haru gak la mase jwb exam tu.. huwaaaaaaaaaa..

pa pe pong, seme dh settle kan, aku cam dh tao je result nye (sbb x puas ati la jwb exam tu huwawawawawawa)tp kte dh try our best.. jez mmpu doa & tawakkal je skrng ek..

i.Allah moga semua dpt result yg best.. aminnnnnnnnnnnnnnnnnn..

Nur Hasyimah Mahasan said...

farah..if aku pregnant cam ko mest aku tak larat..jaga anak n pregnant ni adalah 2 situasi berbeza...yg pasti pengalaman tu mengajar kita kn