Wednesday, June 16, 2010

Pekena Nasi Beriani Gam

Hi fren...dh lunch ke ari ni....aku biasa la dh kul 2 lebih ni perut mest dh diisi....cmne menu lunch ari ni???ader best ka???aku ari ni lunch besar la gak....n yg pasti bukan aku yg bayar..my bos belanja ari ni (tak tau ape mimpi dier ari ni)..nway tq to my bos yg sudi belanja lunch today...Lunch ari ni 3 org (me, my klik, my bos but my anak buah sorg takde coz mc)

Kat mane ek kitorg makan...jeng jeng jeng!!!!see this picture ek....n lunch ini la yg sebabkan aku jadi ngantuk...coz kenyang la...nasik dier boleh makan berdua

 ni la kedainyer



 ni ruang makan di bahagian dalam...kat luar pun ader gak

ni ruang makan bhgn luar

ni la menu yg i makan (plus jus apple) - Briyani Gam Ayam Kampung Goreng

Briyani Gam Kambing
ni plak yg my bos n my klik makan (kambing tu)..sory la ek..i tak makan kambing....coz fobia...hehehe

Complimentary side dishes - Salad and Crackers
Complimentary vegetables gravy + kuah kari kambing (no picture)

Based on my bos..the different antara beriani biasa n beriani gam adalah just beriani gam ader tambahan telur
But yang sebenarnya adalah beza beriyani biasa ngan beriyani gam ialah, kalau gam dia masak/rebus/kukus nasik tu skali ngan ayam/daging nya.. kalau beriyani biasa, ayam masak lain, nasik masak lain..(from kak bell...orang johor mest expert)

so far ok je makan kat sini..cuma my bos ckap tak raser sgt la beriani sbnar coz aku tak makan kambing..tak kisah pun...dh tu memng tak boleh makan...ader kenangan pahit masa dolu2...huhuhu..

n to all my fren yg minat beriani boleh try la...kedai ni kedai melayu


Ruz Aladdin Restaurant - Briyani Gam Johor
Lot 1243, Jalan Ulu Klang,
Batu 4, Ampang Point,
68000 Ampang, Selangor, Malaysia.
Business Hours: 11:00am to 11:00pm (daily)
*possibly close for lunch during Ramadhan month
Price: Ranges from RM15 to 25 for each set of Briyani
Tel: +60 3 4251 6463

5 comments:

Ilhamny.com said...

pembetulan, beza beriyani biasa ngan beriyani gam ialah, kalau gam dia masak/rebus/kukus nasik tu skali ngan ayam/daging nya.. kalau beriyani biasa, ayam masak lain, nasik masak lain..

hehehe, tau sbb beriyani gam kan dr johor, mertua yg turunkan ilmu tu..hehehe

Nur Hasyimah Mahasan said...

ooo...tak tau pun...hehehe

SiNoMoSa said...

yum3x..i tunggu after 21st ahaks!

Nurshuhada Zainon said...

tapi nasi2 beriyani pakistan, bombay, semua masak ayam/daging sekali. adakah gam beasal dr sana?

Nur Hasyimah Mahasan said...

tak tau la shu..kena wat research ni