Friday, October 29, 2010

Alhamdulillah

Hi blogger fren...ke mana lunch hour ari ni...penuhi masa rest yang lama ngan benda2 yg berfaedah ek...diriku baru je habis meeting ari ni...setiap kali meeting pagi bahagian mest ader je yg tak kena...mals la nk story...nk nk cerita pasl semalam...jeng jeng jeng!!!!!!

Semalam kul 11.30pagi baru menapak kat opis..suker2 hati je ek masuk opis lambt....memang suker hati pun coz hasilnya semalam menggembirakanku...smlm sbnrnya 1st check up untuk 2nd pregnancy kali ni...check up kali ni still kat HUKM....Alhamdulillah kandungan dh menjangkau 16 weeks...so semalam gak 1st scan untuk pregnance kali ni...so far semuanya ok.....belum lagi terasa gerakan si kecik kat dalam...n of course jantina lum tau..hehehe....but tak kisah la boy or girl...yang penting my baby selamat, shat n sentiasa dalam keadaan baik....if dpt girl pun ok..dpt la sepasang ngan irsyad...hehehe...n setakat ni memng raser takde problem pada kandunganku hasil scan semalam...uri je masih kat bawah lagi...irsyad pun camtu gak awal2 pregnance....masa jmpe doktor pun dier cakap semuanya ok....n if semuanya ok HUKM memang kurang monitor la...so next check up after 3 months lak...so dr nyer advise kena p check up kat klinik la...sama cam irsyad dulu la...smbil2 kat check up kat HUKM...

So sepanjang dh 16 weeks ni...diriku tak banyak meragam sangt la..emosi tu biasa la on n off..hehehe...n rasernya lebih ok dr irsyad dr segi emosi, masakan, makanan....yg pasti irsyad dulu dlm 2 bulan aku tak masak..bau bawang puteh memng langsung tak boleh..but this time Alhamdulillah...hopefully diriku sentiasa ok n termasukla si kecik di dalam...hehehe....irsyad pun semakin ok n dier tau dlam perut ibunyer ader baby....hehehe

no giliran....tulis je yg menunggu je 7...but on this kategori (kategori 300+ adalah ntk new case)..but kes2 lain memng ramai la....sabar je la nunggu ek

hasil ukur berat, tekanan darah n ujian air kencing...ujian drah pun wat gak semalam but result lum dapat lagi...

gaya nk jadi seorang abang...caya la


7 comments:

SiNoMoSa said...

Tahniah syima for ur 2nd pregnancy.
Irsyad jgn nakal2 tau nak jd abang hehe..
Hupfully the 2nd one is girl..Insya-Allah

Nur Hasyimah Mahasan said...

tq so much...amin atas doa itu...

axelida said...

tahniah yer dpt cuti 90 hari nanti... hehe

Nur Hasyimah Mahasan said...

tgh berkira2 gak nk ambik 60 hari or 90 hari...hehe

Suliana said...

take care :-) mabuk tak?

Ilhamny.com said...

tahniah syim..eeeiii mcm rindu plak nak gi chek up kat HUKM tu... teringat2..

Nur Hasyimah Mahasan said...

sue..terima kasih..so far takde la sgt...pagi2 je angin lebih skit

kak bell; tq so much...raser setakat ni HUKM memang ok...terutama bab scan..suker sangat...hehehe