Wednesday, July 4, 2012

Opis yang sunyi

Assalamualaikum...

Dah kul 10.30 pagi...but diriku wat minute meeting pun cam takde progress ni...mood 'M' melanda ke???hehe...

Pagi ni memng mood cam kelaut je...opis pun sunyi sepi je..ramai yg takde coz ramai yg seminar anjuran my cawangan..big bos pun kena attend perasmian seminar tu pagi ni...so just 2,3 org je la ader kat opis...n opisku biasa la bila dh makin lengang mest la tahap sejuk dier meningkat n membuatkan si penghuni akan mudah terlentok....so cam ader peluang je nk lentok ni kan...hehe

N naper diriku tak ikut seminar tu???seminar tu seminar fasiliti keselematan jalan...yg pergi2 pun semua engineer termasuk consultant kot...so diriku kan sorg je puan qs kat sini...so cam tak sesuai la kot nk p...lgpun dh banyak kursus n bengkel diriku p (SYMP kan)...n b4 puasa ni ader lagi bengkel....6 hari lak tu...mujur kat bangi je but program smpi malm...tengah pening nk stay or nak berulang...cian kat kids...bengkel ni pun SYMP...but raser cam tak sesuai je diriku nk p...coz this bengkel adalah untuk train as tenaga pengajar camne nk gunakan MyCESMM (Malaysian Civil Engineering Standard Method of Measurement)...n of coz la pas kursus ni diriku kena ngajar pagawai2 kat cawanganku lak cmne nk guna MyCESMM...coz based on my cawangan after kursus ni diriku ngan kerjasama CIDB kena handle bengkel untuk cawangan lak....

But pikir positif la yer...coz b4 this engineer selalu sound why bq for civil works bukan qs yang buat...but engineer yg buat?(diriku pun takleh bagi jawapan....n jujur diriku mengaku selama diriku keja kat JPS pun engineer gak yg wat BQ civil)...so if diriku yg kena lead pasni mintak pembantu la kot if nk buat...coz memng out la kalu nk wat sorg2 kan...Cawangan Kontrak Ukur Bahan (CKUB) JKR yang punya team qs yg pakar2 pun tak wat BQ civil..just pricing je kot...ni kan diriku yg sorang2 lak...huhu

Ok la..need to settlekan minute meeting yg tertunggak....tghari nk p cari barang kids jap

3 comments:

maszmadi said...

hoho, kursus tu kira dah lebih dari cukup kalu ikut government need kan... letihnya la kalu kena attend kursus sampai malam, mesti badan lesu lemau lemah... huhu

Lida Rahim said...

fuh lama tu bengkel CESMM.. JPS buat baru ni 3 hari jer.. tp akak tak pernah berkesempatan pegi lagi hehe

Nur Hasyimah Mahasan said...

masz; memng dh cukup pun...n yg pasti memang lemau la

Kak lida; ntah la tgk timetable from CIDB full je 6 ari..huhu