Friday, July 6, 2012

Pakaian terpakai

Assalamualaikum dan salam penghulu segala hari...sedar tak sedar dah jumaat kan...cepat je masa berlalu...n Insya Allah 2 minggu lagi kita akan bertemu Ramadhan yang mulia..moga Allah panjang umur, beri kesihatan yang baik kepada kami sekeluarga supaya dapat melaksanakan ibadah puasa dengan sebaik mungkin..Aminnn

Ari tu diriku dh bebel pasal barang2 terpakai yg kat umah kan...ader yang dh diriku bagi pada kenalan (biasanya kenalan pengasuh anak la) n gak bg kat pengasuh...n masih ada lagi kat umah...n maybe nk bawak lik kg kot...tgk la cmne

So ari ni nk kongsi lak pasal pakaian terpakai lak...yg my son irsyad punya...kumpul punya kumpul dapat la 2 plastik smpah hitam yang besar...ni pakaian irsyad from baby lagi (tu pun selepas dh ambik untuk si irdina...yang mana leh pakai n sesuai la kan..takkan nk bg irdina pakai baju boy la kan..huhu) but kebanyakannnya dh pudar pun so tak smpi hati diriku nak bagi kat orang kan....so mlm tadi pilih punya pilih ada la yg masih ok (yg sekali dua je irsyad pakai n tak padan...kebanyakannya t-shirt n jeans la..yg baju sepasang tu kebanyakannya dh pudar la)...so ari ni bawak mai opis...niat nk bagi kat anak my staf la...

Actually based on my mum suh je wat balik kg..leh bagi kat budak2 kat kg...but me n my hubby tak smpi hati nk bg coz tgk cam dh pudar n lusuh je....takkan nk bagi kat orangkan...

So yg pudar2 kat umah tu tgk la cmne...wat kain lap je la kot....huhu


4 comments:

ellynadyra said...

samalah ngan aku, baju2 start dari new born sampai umo setahun, semua dah sedekah kat adik yang mana isteri dia nak bersalin....hatta walker, tah apa2 lagi brg baby semua dah sedekah.....breast pump hari tu jual kat member aje....yg baju umo setahun up to 2 years utk girl dah sedekah kat org gak...sayangnya rasa sebab byk gown2 yang cantik2 lagi, tapi kalau simpan apalah nak buat kan ngan baju2 tuh....salam kenal

maszmadi said...

hurm, nak pindah umah dah erk... kumpul2 dapat 2 plastik itam tu yerk, dah habis kemas ke sume?... mesti penat kan

Nur Hasyimah Mahasan said...

Tul tu...memang sayangkan...but nk smpan smpi bila...salam kenal gak

Nur Hasyimah Mahasan said...

Masz; dh pindah last week but still lum abis kemas lagi..wat skit2 je...huhu