Wednesday, August 8, 2012

Jemputan Berbuka

Assalamualaikum...

Sambil tnggu big bos komen report untuk diriku submit to Dato' Pengarah, jom coret sesuatu jap....

Alhamdulillah dh masuk 19 hari dh kiter berpuasa...syukur pada Allah kerana masih panjangkan umurku n keluargaku....syukur juga coz selama 19 hari ni masih mampu menyediakan juadah untuk kami sekeluarga...but juadah sahur la yang fully prepared...juadah berbuka dh campur2 dah...ader yg prepared n ader yang beli je lauk tu...masak nasi je la....

N nmpknyer Ramadhan kali ni sepertimana tahun2 lepas pasti kena penuhi jemputan berbuka...n of coz jemputan berbuka yg arrange by my husband's company....actually majlis bukak puasa ni untuk developer yg wat projek ngan company my husband...so every year dh jadi rutin kot opis my husband akan support untuk berbuka puasa developer2 yang terlibat ngan projeknya...n nak tak nak of coz my husband yg jaga projek kena la attend as tuan umah kan...n for info setakat ni as tuan umah hanya my husband je la yg melayu...yg lain semua chinese...but developer memang melayu la...if developer chinese tak de la plak nk wat bukak posa kan....

So tahun ni 2 kali we all attend majlis bukak puasa ni...1st yg last week (wat kat sunway tower) n semalam (wat kat Bukit Kiara Equestrian Resort)...n dua2 tu adalah untuk developer yg sama but berlainan anak syarikat lan projek pun berbeza...plan asal nk combine je but cam ramai sgt...n tq to bos my husband coz benarkan bawak families.....

Mujur la kids tak wat perangai...cuma semalam je la irsyad wat perangai coz tak dapat aper yg dier nak...actually semalam (yg wat kat bukit kiara tu) tempat makan tu kat tepi kolam renang..aper lagi mesti la dier teruja nak mandi kan...takkan nk bg coz swimming suit pun tak bawak....so memberontak la dier...makn pun skit je...mujur ader gak playground....ok la skit...huhu



1 comment:

maszmadi said...

wah makan kat swimming pool, bahaya gak tu untuk anak dara masz, pantang nampak iar, nak terjun saja.. hehe

allhamdulillah, rezeki bulan ramadhan dapat jemputan berbuka kan..