Monday, August 6, 2012

Tahniah Dato' Lee Chong Wei

Assalamualaikum...

Tahniah buat Dato' LCW coz menjadi penyumbang pingat pertama buat Malaysia di sukan olimpik kali ni...wpun kempunan untuk menapatkan emas pertama buat negara n tidak dapat mengalahkan Lin Dan dua kali berturut2 di sukan olimpik, but honestly diriku raser bangga ngan LCW...

Malam tadi sambil melayan kids sempat la layan badminton....1st game tak sempat nk tengok (biasa la ngan hero n heroin ni)..2nd round tengok bajet Malaysia leh menang la coz 1st round dh menang n 2nd round LCW tengah leading...but nampaknyer prestasi LCW tiba2 merudum n Lin Dan leh menang 21-10 (2nd game) n terus main 3rd game..

So masa 3rd game memang diorg berdua fight habis-habisan...diriku yg tengok ni pun tak sabar2 la lak....dh dekat nk habis LCW lead 18-16, but Lin Dan sempat kejar n jadi 19-19....so kesempatan diambil oleh Lin Dan dengan mendapatkan mata 20...n mata kemenangan memang akui tak memihak pada LCW coz mata kemenangan yg diperolehi Lin Dan coz LCW tersilap memukul terlampau kuat...out la plak....huhu

Sedey plak tengok LCW pas abis game...pe pun perjuangan harus diteruskan...moga menjadi iktibar n pengalaman buat LCW untuk terus berjuang....we proud off u....hehe

Yang pasti LCW tetap No.1 untuk Malaysia....

2 comments:

maszmadi said...

alhamdulillah, walau x menang, tapi pingat ada jugak dia sumbangkan kan...

Nur Hasyimah Mahasan said...

Tul2...walau ramai yg kutuk coz x menang....