Monday, December 27, 2010

Weekend Updated

Salam ari isnin semua...masih bekerja semua...diriku biasa la kat opis..but ramai gak bercuti dihujung tahun ni kan..selain menghabiskan cuti tahunan n plus nk uruskan anak2 yg sekolah,..diriku????terasa gak nk cuti di hujung2 tahun ni nk uruskan sekolah anak off course la anakku lum skolah lagi..lagipun if aku yg cuti but my husband lak yg tok leh cuti..komitmen kerjanya ditahap yg maksimum skrg ni...kejanya dok site..n kena lak jaga banyak site..tu yg kesian kadang2 aku tgk dier bila balik keja...kepenatan yg melampau...so plan nk cuti dihujung2 tahun pun tok leh...dh la keja 6 ari seminggu....n sometime ahad pun p site gak...mujur this week tak kena p site cam last week...so semalam (ahad) fully time with family lar...jom layan aper citer irsyad this weekend..

Sabtu
Seperti biasa irsyad akan stay with me...coz abahnya kan keja sabtu (even ari tu krismas..but abahnya tak cuti gak)...so sabtu kami berdua just lepak2 kat umah...seperti biasa irsyad akan teman ibunya kemas umah n seangkatan dengannya....plan ingt nk p kenduri but my husband tak izinkan aku drive ngan irsyad je...so dok umah je la..smpi la petang...mu husband balik awal skit (around kul 5.30 smpi umah)..biasa maghrib baru menapak kat umah...sometime smpi isyak (if kena settlekan report nk meeting)...so dr tghari irsyad dh bising2 request nk p taman..nk main gelongsor....skrg ni aku sorg2 dh tak larat nk melayan dier kat taman..masa tak preggy boleh la....so tercapai la hajatnya nk p taman coz abahnya balik awal...6.30 baru balik umah..tu pun tak puas lagi nk main...n aktiviti di taman ni cam jadik kewajipan ntk irsyad setiap kali di hujung minggu di waktu petang....mlm mula la tido asyik merengek coz penat sgt...so b4 tido pastikan badan disapu ngan minyak dulu ntk keselesaannya....hehehe

ni la gelongsor yg irsyad suker main...tak main dh gelongsor biasa skrg ni..


Ahad
ni la ari yg aku tggu2 if ari cuti..jika sabtu aku penat melayan irsyad sorg2 kat umah..so ahad penatnya dikongsi bersama...n semalam sebenarnya takde plan nk kemana2..but pagi2 my husband gtau kat stadium melawati shah alam ader program kot (Selangor Ria kot..aku pun tak pasti)..dier gtau dh 2 weeks berlangsung n semalam last day...yg dier teruja nk bawak irsyad tgk binatang...so dlm kul 10pagi pas bfast kuar la (my sis yg dok pantai dalam pun follow gak)...smpi saner ramai gak la orang...panas pun leh tahan...just2 round jap je (ader la arnab, kuda, kambing bebiri)..but semua tu husbandku yg lebih teruja..irsyad asyik nk peluk je..coz takut semua binatang tu...pameran arnab paling besar..siap ader jual arnab yg dipanggang lagi..sate n burger sudah semestinya la...my husband cam teringin nk cuba but diriku n my sis memng takkan la...ingat nk suruh irsyad tunggang kuda but nk p dekat pun takut!!!!!












Pas pusing2 skit kat karnival tu....ingt nk balik je..but zass ke MValley lak...saje je nk tnjuk beruang besar gedabak kat irsyad sempena diorg deco for krismas..but hampeh gak..lum masuk tgk lagi dh menangis tak nak!!!!!!!terus p food court coz husband cam dh lapar..but b4 tu sempat singgah kat Pets world..n sempat la beli ikan..irsyad memng suker la..makan pun siap nk kongsi ngan ikan2 tu lagi...perkataan ikan dier tak familar...yg dier tau 'fish'...hehehe

yg sempat snap at MValley
pas pusing2 kat MV (tak beli pe pun selain 'fish' irsyad)..terus balik umah..n semua terus collapse...pas asar baru kuar..aku p beli barang dapur sementara my husband n irsyad p basuh ketaku la..dh hampir 2 bulan tak basuh keta...hehehe..so ari ni irsyad tak la p main2 kat taman..mujur dier tak merungut..lagipun dh full act for today..dier pun dh penat kot...

Malam layan bola (terpaksa layan coz my husband n irsyad memng nk tgk bola...baru tgk berdua but kecohnya mcm kat kedai mamak)
 

4 comments:

Suliana said...

hehe.. comel irsyad senyum :-)aqil pun tktu binatang, suka tapi takut klu dekat2.

Nur Hasyimah Mahasan said...

if nk snap picture..selalu senyuum cam gitu

SiNoMoSa said...

Syima,

Time tgk hewan nie, ko beringat tak hehe..maklum ler ko akan mak buyung..

Nur Hasyimah Mahasan said...

aku tgk je..just memenuhi waktu lapang..hehehe...