Wednesday, January 5, 2011

1 Jan 2011

Ari ni dh 5 Jan 2011...but why tajuk still kebelakang ni...huhuhu...sory la ek coz masa yg terlalu mencemburi...tak tahan sungguh ayatku di tahun baru ni...n plus ngan 'malas' nak mengarang sebenarnya...actually nk story about tarikh permulaan tahun baru ni...korang semua wat per ek sempena tahun baru ni....mest ramai yg ambik kesempatn balik kg kan..maklum la cuti lak 3 hari..tq to PM coz bagi kitorg yg bekerja ni rest jumaat tu...but jumaat tu dok umah je...coz my husband keja lak..mulanya nk p site kejap je..nk settlekan pindah barang kat site opis yg baru...but tggu punya tggu maghrib baru balik...hangin pun tak guna kan...nk wat cmne...

so sabtu (1.1.11)...sepertimana yg telah dirancang b4 this...nk spend time untk berpicnic bersama family2ku....so meluncur la kami ke Air Terjun Sungai Gabai at Hulu Langat, selangor...antara yg join rombongan adalah kami sekeluarga (me, irsyad n my hubby) + 2 my brothers + 2 my sisters + 2 my cousin..berkonvoi 2 keta je....yg lain2 cousin yg ader di KL tak sempt nk join samer gak..

so as preparation ntk berpicnic..pas solat subuh...menyiapkan juadah yg telah diplan..bahan2 dh aku siapkan mlmnya..so smpt la masak mee + bihun + ayam goreng + nugget...n smpat gak wat sandwich...dibantu oleh my sister....dlm kul 9.30 pagi gerak dr umahku ke hulu langt..takde la jauh sgt....but smpi dh kul 10 lebih..so dh ramai dh...zass ngan picture je la ek....

view yg menarik...but tak p mandi pun sini..yg boys je la p mandi...kitog lepak2 kat bawah je
ni la juadah yg sempat ku buat

menunggu masa untuk berendam..with my cousin

terlampau seronok bila menjejakkan kaki...but memng sejuk...tapi si kecilku tak pernah kenal sejuk pun...tak nk naik tu biarpun terketar2 dh!!!!

my husband yg teruja ngan ikan kecik2

hasil tangkapan sebelum bermandi manda

nice view
Setelah semua kepenatan..we all bergerak pulang dlm kul 1 lebih..n smpi umah semua terbungkam...kecuali irsyad la..coz on the way balik dh dh lena dibuai mimpi...hehehe...n we all memng enjoy...next time boleh p lagi ni..but another place lak...more picture at http://picasaweb.google.com/shimzus/SgGabai#

2 comments:

SiNoMoSa said...

Hehe suka eks Irsyad pi piknik..style muka sama je time ambik gambor hehe

Nur Hasyimah Mahasan said...

suker sgt..tu pun tak nk balik tu..tu la style muka setakat ari ni kalu nk snap picture..hehe