Tuesday, January 25, 2011

Demam plak

dh 3 ari my lovely son tak brape shat...bermula ari sabtu but badan ok lagi..cuma batuk je la..after mnum susu n tdo muntah2 lak...irsyad kalu batuk mest berkahak..but biasa la dier jenis yg tak reti nk kuarkan kahak lagi..so bila batuk teruk skit mest muntah..n bagus lak kalu muntah coz kuar skali ngan kahak..ok la skit pastu....

But malam ahad badan cam mula panas2 skit...ingat pas maghrib nk bawk p klinik but tutup la plak klinik yg biasa bawak irsyad...so makan je la ubat yg ader stok kat umah...kena tggu ari isnin la kalu nk p klinik coz ahad tutup gak...nape aku tak bawak p klinik lain je..bukan taknk bawak tapi cam tak serasi je ngan irsyad...lastly kena p gak klinik yg biasa tu...but if terdesak kena p klinik lain gak...
So seperti biasa irsyad kalu badan tak shat mula la nk manja2 ngan ibunyer..tido pun nk beriba ngan ibu...bukan nk baring ngan ibu but nk beriba....terpaksa la smpi la dier lena betul2 baru leh letak...n if tersedar (sambil merengek2) kena beriba lak...but ahad tghari tu cam ok je...conpius plak aku betul ke budak ni demam ni...so yg tak shatnya bila malam je...siang ok je

Semalam berkira2 nk p opis ke tak memandangkan irsyad cam panas je lagi...but tawakal je la hantar umah ngasuh...n tghari aku call irsyad ok je..lega la skit...but mlm tadi badan panas balik..pas maghrib sementara nk p klinik check temperature boleh tahan panas gak (almost 38.5)...so memang dh plan nk p klinik...mujur masa check dr kata dada dier ok la..cuma bunyi kahak la..so dpt la 3 jenis ubat (batuk, selesema n demam)....so mlm tadi pas makan ubat badan cam sejuk skit..but still mahu manja lebey ngan ibunyer seperti malm2 sebelumnya...tak kisah la asalkan cepat shat...

Pagi ni cam bersemangat skit masa hntar umah ngasuh wpun badan masih panas lagi..hopefully irsyad cepat shat dr demam n batuknya....
wpun tak shat but bab main mest ceria...permainan terbaru skrg adalah menyusun lego (wat pistol, kapal terbang n so on)

4 comments:

axelida said...

semoga anak2 kiter sihat2 & ceria-ceria selalu.. hmm Damya pon bdn panas dah smlm... kalu panas lg petang ni bawak jumpa doktor gak lar

Suliana said...

pandai irsyad susun lego ye.. klu aqil ni, mula2 ok, pastu main baling2.. hehe

Nur Hasyimah Mahasan said...

bukan dier yg susun semua tu..tambah2 boleh ler..yg past nk tinggi coz nk main baling2..pas tumbang kena susun balik..huhuhu

Kejora said...

salam..

http://bidadarijelita.blogspot.com/