Monday, September 10, 2012

2 hari yang full

Assalamualaikum....

Nampknyer weekend ni masih full ngan jemputan hari raya...sepertimana yg dh story p sambutan raya n bezday kat skool irsyad...balik umah jap siap2 lak smbil tunggu en hubby balik coz en hubby ajak p makan umah supervisor opisnyer...ingatkan dekat2 sini buat leh tahan gak la...so dlm 5.30 baru gerak terus ke bandar tasek puteri, rawang....perjalanan almost sejam lebey gak la...tu pun coz ikut Kesas Highway (tak jammed) n jammed skit bila dh masuk rawang la....kalu ikut Plus maunyer berjam2 nak smpi kot...

Dekat kul 7 gak la smpi...n kebetulan geng2 keja husband tu time tu gak smpi..ye la diorg kan sama2 keja sabtu..so after keja baru gerak la...pas makan n solat semua gerak balik but sempat lagi singgah one more open house kat balakong (ni umah memberku...n so far memng every year kitorg p open house dier...lagipun dekat je ngan umahkan..kalu tak p rasa cam tak sedap la..kecuali ader benda yg menghalang la)...

So makan skit je coz still kenyang lagi...n smpi umah dh dekat kul 11...irsyad n irdina masing dh penat but mujur tak meragam..tq sayang2ku coz u ols behave sgt....

Esoknya (ahad) ada gak jemputan...so pagi just settlekan keja umah yg tertunggak..after zohor zass ke pandan mewah (umah kawan hubby lak)...pastu plan nk p KPJ kajang (ingt nk visit anak mber JPS yang admit) but masa lak tak mengizinkan coz nk kena p shah alam lak hantar barang2 my youngest bro...sepertimana yg u ols tau adikku ni b4 this berkampung umahku 2 bulan coz praktikal kat JKR Midvalley...so dh habis praktikal last week n this week dh start kelas balik...tu yg kena hantr barang2 dier tu.....dah la jammed teruk kat federal highway...smpi umah pun dh maghrib...mujur semua org dh kenyang so tak yah masak...pas isyak semua dh dibuai mimpi termasuk la irdina....

Tu la akt kami hujung minggu ari tu...minggu ni sudah past bz lagi coz ada big task yg perlu kitorg buat....hopefully segalanya berjalan lancar seperti yg dirancang...

2 comments:

maszmadi said...

ha, apa big task tu, nak buat open house rumah baru ker... hehe

Nur Hasyimah Mahasan said...

Hajat di hati camtu la..jemput la ke umah ek...