Tuesday, September 18, 2012

Makan2 Raya & Buzday

Assalamualaikum

Salam ari selasa semua yer....pagi tadi bangun ingtkan hari isnin maklumla semalam kan cuti...so secara tak sengaja tersilap bg irsyad skool uniform ari ni...bagi uniform ari isnin...huhu

Sepertimana yg pernah diriku story ada big task yg we all planning weekend ari tu n Alhamdulillah segalanya berjalan lancar..syukur pada Allah kerana permudahkan segalanya...

Macam gempak je kan....actually ni 1st time diriku sekeluarga wat makan2..after 5 years we married nampknyer ni kali pertama we all wat open house....b4 this kalu raya just masak2 untuk family2 terdekat la..maklumla dok pun umah sewa je kan...so kali ni alang2 dh dok umah sendiri so decide nak wat makan2 skit la...takde la makan besar sangat..jemputan pun terhad pada kenalan rapat n sedara2 yang dok KL n jiran2 je la...nak jemput ramai kan umahku pun apartment kitorg kecil je....

So untuk menjagakan makan2 kami...ari sabtu of la kuar p beli aper yg perlu kan...but pagi2 sabtu tu zass p klinik dulu coz tiba2 my son irsyad mlm tu demam la....so bila dh demam merengek la skit keja nyer..mujur ader makcik n pakcik tolong melayan...diriku harusla settlekan benda2 nk masak esok kan....

Petang sabtu family abangku dr kuantan sampi...ni kira org kuat la coz juadah dier yg prepared..tq sangt kat abangku n my SIL coz sediakan juadah yg superb....

Jom layan pic yg sempat disnap...tak bnyk sempt snap coz biasa la tuan umah bz...hehe


Hidangan memenuhi meja
(Ikan patin masak tempoyak, pais ikan patin n keli, kerabu mangga - hidangan istimewa dr tukang masak yg superb my big bro yg dok pahang tu) - yg main menu ni diriku just masak nasi n goreng ayam
n menu kedua adalah diriku wat mee sup...superb gak la...wat sup ngan air rebusan tulang lembu...nyum2

of coz ader desert kan...koktail, bubur jagung (jagung from cameron yg my SIL bawak) n biasa la buah skit kan


 
Antara yang hadir yg sempat diriku snap picture
My big bro yg superb bab2 masak....antara yg hadir...bawah sekali my cousin yg dok shah alam

Event sampingan....dh lambt potong kek coz yg dirai tertido kekenyangan....n kebetulan masa potong ni anak2 ngasuh irdina dtg time tu...

Gelagat irsyad n her cousin yg sambut bezday samer2...comel tak lil irdina...n paling kanan anak sepupuku yg badannya memng bam bam yg buat semua org geram....n dier adalah tetamu last kitorg ari tu coz malm baru smpi...


Yang ni pic semalam.....layan anak2 buah dulu yg request nk g taman pagi2...rumah masih bersepah...huhu

  
So tq so again to my big bro yang bantu we all sediakan juadah yg superb...semua yg hadir puji coz hidangan yg superb...so semalam after bawak diorg p main2 kat taman n after tetamu (my big bro n families) balik pahang...so acara kemas mengemas diteruskan.....penat of coz la kan but so happy coz aper yg dihajati dapat dilaksanakan...tq semua gak pada adik beradikku yg lain yg banyak membantu...cayang korang semua....

n of coz tq pada semua yg sudi memenuhi invitation kami....lain kali ader rezeki kita makan2 lagi yer.....


2 comments:

maszmadi said...

sonotnyer dapat makan2 ramai2 kan..... meriah, penat tapi puas.....

Suliana said...

bestnya ikan patin.. sori xdpt dtg hari tu, zaki ajak blk kg.. klu x blh tgk rmh baru :-)