Monday, September 3, 2012

Happening weekend

Assalamualaikum

Selamat hari raya lagi buat semua...syawal kan lum berakhir so leh la ucapkan selamat ari raya lagi....amacam semua ngan weekend ari tu...mest ramai yang memenuhi undangan open house or u ols sendiri yang wat open house yer...n mest ramai gak yg masih memenuhi undangan or jemputan kenduri kan...

Diriku this week ada gak la jemputan but sory semua coz tak dapat nk attend esp jemputan on saturday (ader jemputan open house n kenduri kahwin)....diriku memng susah skit nk memenuhi jemputan kalu sabtu (en hubby kan keja..huhu)

Hari merdeka tu mujur takde jemputan...so leh ler rest kat umah smbil prepared aper yg patut menunggu family abangku nk mai dari kuantan n gak tetamu istimewa yang diriku story b4 this...so just kuar beli lauk n seangkatan....petang just bawak anak2 p taman sementara tggu family abangku smpi....

Sbnrnya abgku datang coz ader jemputan kenduri kat damansara sabtu tu....but abgku just p ngan wife dier je la..n anak2 tgglkan kejap ngan kitorg la....so sabtu as planning anak2 buahku n adik2ku n kakaku yg mai umah dihidangkan ngan nasi ayam special by diriku...diriku bukan selalu wat nasi ayam ni..Alhamdulillah menjadi n diorg cakap superb...leh wat lagi..hehe

Petang tungkus lumus masak lagi  coz sabtu mlm tu we all dh decide untuk wat bacaan yasin dan tahlil dan gak wat solat hajat (umah baru...b4 this memng dh wat solat hajat but sendiri2 la)....so alang2 abangku mai....diriku request la wat proper skit (lagipun abgku ni kadang2 leh jadik iman kat tempat dier)...jemputan tak ramai pun just jemput sepupu2 yang dok KL dan abang n adik husband yg dok KL gak....so tq abangku yg tolong masak kitorang...abangku ni teror masak...superb tu)....n Alhamdulillah segalanya berjalan lancar.......

Ahad plak pagi2 prepared juadah untuk family abang2 n gak my cousin2 yg tido umahku....n dalm kul 10 diorg semua balik...n rest la kejap...tup2 en hubby ajak p melaka lak (kenduri jiran kitorg yg umah baru ni)...so kalu tak p cam tak kena lak coz hari2 terserempak jer...

Malam tadi semua zzz awal coz penat.....bukn penat layan tetamu or kenduri but penat jammed balik dr melaka...huhu

Tu la cerita we all cuti 3 ari ari tu...mujur diriku tak kena p perhimpunan 'Janji Ditepati'...huhu


Saya anak merdeka....
Saya pun nak merdeka jugak















Irsyad n his cousin...time ni leh peace happy lagi..jag agi masuk keta nk balik meraung la..huhu


Ni bukan suker2 ambik gambar ek...sbnrnya kagum banyak sgt pilihan air kat tempat kenduri di melaka semalam....b4 this satu dua je air tempat kenduri kan...kecuali hotel la...so irsyad nampk semua air dier nk try..hehe


2 comments:

maszmadi said...

wah, air kenduri tu dah macam jual minuman kat pasar malam plak, meriah...

Nur Hasyimah Mahasan said...

tul tu..tu yang ambik gambr air..ngan pengantin tak ambik pun..kagum tgk bnyak sgt air..hehe