Tuesday, August 9, 2011

Takde kawan dah!!!

Irsyad dh takde kawan nak gaduh..bising2...main game and so on...kawan ngn irdina, ibu n abah je la ek...coz selama ni my 2nd bro (ayah chik panggilan anak2 buah) stay umahku 2 bulan gak la...hilangkan bosan sempena cuti semester yang panjang tahun ni..smbil leh tambah duit poket..kijo KFC hampir 2 bulan...dapat la zass lappy sebijik...Alhamdulillah

Sempat berpuasa semnggu kat umahku...so mlm tadi dh balik kg with adik lelakiku yg bongsu  (poksu...dok shah alam...yang kena denggi tu..dh beberapa ari gak stay umahku)...ikut ati memng nk je diorg stay seminggu lagi..but mak kat kg dh mula bising2 suruh balik..coz mak ckp kesian kat diriku kena masak lebey...ngan bb lagi..but bgku ok je...lagipun seronok ramai2 kan....boleh gak main2 ngan irsyad n irdina smbil aku leh masak2...but cian gak kat mak puasa2 ni....kadang2 bukak posa sorg2 je...coz ayahku selalu gak ader jemputan berbuka...n biasa mak mesti taknk ikutnyer....n ader gak la je my eldest sister yg stay kat kg join mak n ayah berbuka...tu pun tggu ari mnggu la.....ni bila 2 org adikku dh balik ni mest rajin la diorg rajin la berbuka umah mak..

Malam tadi irsyad n my hubby p hantar diorg kat putra (naik bas)....n pagi2 (sahur) irsyad pun terjaga sama..terus p bilik ayah chik n poksu dier nak ajak makan sahur gak....huhuhu..baru teringat poksu n ayah chik dh naik bas...skrg dh kat umah pun....sabar ek irsyad..nant rayer leh jmpe lagi....tggu adik pompuanku (yg dok sri petaling) n kakakku (yg dok pantai dalam) bertandang ari2 mnggu je la...huhuhu
peace!!!
ni la ayah chik n poksu irsyad....dua bradik ni asyik berkepit jah

5 comments:

Suliana said...

sian irsyad.. seronok apa ada ramai org kat umah kita kan. ni dah tak de org, sunyi plak...

fiza arshad said...

cian irsyad, xde geng da nk maen2..fiza sm gk,suke kalo rmai2 kt umah..br meriah..muke adik kak shima sm la, mcm twin, harus kemane2 berkepit jer, mcm adik ipar fiza, mane2 pegi brkepit je hehehe

Nur Hasyimah Mahasan said...

sue n fiza; memng seronok ramai2 kan..skrg dh kembali keadaan biasa dah...

fiza; samer ek..memng selalu berkepit pun...mak pun kalu boleh sorg balik nak sorg lagi balik gak...hehe

LidaRahim said...

ada orang lain, idok ler anak2 asek nak bekepit ngan kita jer kan sbb dorang dah ada kawan. haaa skang ni kenalah kepit dua-dua u..

Nur Hasyimah Mahasan said...

tu la pasal....dah terbatas la.nk masak kena harapkn husband je la main2 ngan anak2..