Wednesday, May 5, 2010

Takziah Buat My Husband n Families

Minggu ni nmpaknyer aku masih meneruskn tugas seharian di pejabat setelah hampir seminggu bercuti coz my father in law telah meninggalkan kami semua buat selama2nya....tanggal 27hb April 2010 arwah telah menghembus nafasnya di wad ICU HRPZII, Kota Bharu tepat jam 4pm....

Story ckit about arwah my father in law - arwah dh start sakit ari ahad 2 mnggu lepas..but time to still ok lagi...so 1st kami blik visit dier on thursday...masa kat kg ari jumaat bwk arwah masuk wad kat pasir puteh coz badan nmpk letih sgt...masuk air kat umah dier refuse plak..so my husband berkampung kat hospital until sunday coz nk blik KL dh...memng berat sgt nk blik ari tu nk tgglkan awah kat hospital but my brother in law mntk kami blik KL dulu coz keja lak...so tghari baru kami bertolak ke KL....n based on blood test arwah tidak ada sebarang penyakit....but tiada doktor pakar di Hospital Pasir Puteh...ari ahad tu gak arwah dipindahkn ke Hospital Besar Kota Bharu (HRPZII - hospital tmpt irsyad dilahirkan)...

During at HRPZII sekali lagi blood test dibuat but keputusan still sama n doktor sendiri sukar ntk jelaskn penyakit arwah...memng arwah tidak bermaya but buang air kecil/besar still ok...doktor sendiri pun cam tdak percaya..but itu semua kuasa Allah..Hanya DIA yang mengetahuinya....yang tercatat di Sijil Kematian adalah "Septicaemia Secondary To Pneumonia/Urosepsis".

On Tuesday...my brother in law call gtau arwah dimasukkan ke ICU coz keadaan arwah dh kritikal n doktor gtau maybe arwah dh tiada harapan...n hanya bergantung pd ubat n mesin je...n my husband perlu settlekn apa yg patut b4 bertolak blik coz maybe whole week akan blik kg...mulanyer nk blik ngan flight but tak sempt nk catch yg awal..redah je ngan kereta....masa on the way my brother in law call yg arwah dh pergi buat selama-lamanya tepat jam 4pm...sedey n sebak coz tiada disisi arwah ketika arwah menghembuskan nafasnya....but tidaklah terasa sgt coz baru 2 ari kami tak jmpe arwah...n my husband pun dh berkampung kat hospital jaga arwah b4 this......
So malam baru kami smpi...n esoknyer baru jenazah diuruskan...nk uruskan mlm td coz jenazah dh wat blik umah pun dh malam..so esoknyer (rabu) dlm kul 11am jenazah selamat dimandikan, dikafankan, disembahyangkan dan dikebumikan...semoga arwah ditempatkan bersama-sama orang yang beriman..Amin

So kami blik KL on sunday...setllekan majlis tahlil buat arwah....n Insya Allah kami akan blik kg lagi untuk majlis tahlil 40 days..

7 comments:

Suliana said...

takziah utk syimah sekeluarga..

Nur Hasyimah Mahasan said...

tq su

SiNoMoSa said...

Takziah syima & famili.
Semoga arwah dicucuri rahmat dan ditempat bersama-sama orang2 yang beriman. Amin

Nur Hasyimah Mahasan said...

tq sinomosa

Nurshuhada Zainon said...

takziah asri..

Nurshuhada Zainon said...

takziah asri..

Nur Hasyimah Mahasan said...

shu..tq so much (on behalf my husband)