Monday, May 24, 2010

Weekends Activities

Happy weekend to all bloggers...whats plan this weekend???ari sabtu aku dok umah je..buat la aper yg patut dibuat oleh seorang ibu..lgpun husbandku keja kan..so aku biasanyer mals lak nk jalan2 if husbandku takde..hehehe...lagpun sabtu perut my son wat hal lak..cirit plak..ntah makan ape ntah..maybe coz pagi2 dier dh minum air solivite (air kegemarannya...but b4 this ok je..mujur tak melarat sgt..tghari cam dh ok..pas sapu minyak yu yee)...so rest je la kat umah...n pas maghrib baru kuar p makan coz my sister mau belanja ayam golek pantai dalam (Ayam Golek Nara)..nyum nyum nyum!!!!...kebetulan my brothers n my sister pun ader ....n if nk makan ayam golek kat cni memang aku suka...

inilah ayam goleknyer..nyum nyum

n ini side order tambahan lak
Ahad....aku macm takde plan je coz husbandku dh siap plan awal2 lg nk g memancing..but not with me..with my 2 brothers...huhuhu..apsl aku tak ikot je..actually husbandku tak bagi pun aku n irsyad ikut..lgpun aku jenis yg tak suka akt ni..bosan menunggu...mls nk bawk irsyad pun..panas la...lagpun tmpt yg nk g memancing tu kolam je...bukn leh mandi manda pun..if hutan or pantai leh gak join smbil berpicnic kan...

so awal2 pagi aku siapkn bfast (nasi lemak)...wat awal coz diorg nk p memancing awal gak la...but b4 bfast n p mancing..kena wat keja dulu...n ari ni memng aku dh plan nk kasi pendekkan rambut my son ni...nk kater dh panjang tak jugak..but dh mencecah telinga skit..so dier pun asyik menggaru2 je if berpeluh...terutama time tdo mlm...so kasi potong je la...

ni rambut before di 'mesin' oleh husbanku

new hair!!!

Lemak ke??hehehe

ni la nasik lemak yg telah mengenyangkan seisi keluargaku...
(Sambal bilis + sotong + ayam goreng + telur n timun) 
so after diorg p mancing, ingt nk gak bawk irsyad jalan2 taman..but aku plak penat..coz pas sental bilik mandi around kul 10am n irsyad pun dh tertido plak (bangun awal sgt)..n plan petang nk p umah kakak opis...melawat coz mak dier baru meninggal..but my hubby blik dr memancing pun dh petang..dier penat lak..n coz nk p hantar my sisters plak...so kak ida...jmpe kat opis je la ek..

inilah hasil memancing 3 bersaudara

ini la adik aku tgh menggodam ikan

2 comments:

Ilhamny.com said...

mak aikh..geramnya tgk ikan tu..gebu bkn main..
eh dkt mana ek ayam golek nara yg kat pantai dlm tu..??xpenah tgk pon..nnti leh la try..

Nur Hasyimah Mahasan said...

memng best kan ikan tu..mlm tadi masak..
Ayam golek nara tu bukan kat pantai dalam betul yg umah mak akak tu..dier kat bukit angkasa tu..p la try!!!