Tuesday, June 26, 2012

Dah tempah

Assalamualaikum....

Ari ni takde meeting yg nk kena handle...but minute meeting masih berhutang..bila nak siap harus la slow2...diriku kalu bab minit meeting memng payahnyer nk dpat mood tu...huhu

But tutup jap pasal keja..nmpknyer pasal umah lum settle...selagi tak pindah memng takkn settle la kan...so ari ni cari lori untuk sewa angkut barang...harus google or telefon maner yg ader kan (dh lamer dh dok survey n cari...but ari harus kena confirm la)...actually husband ader la call (ader iklan tampal kat umah) but cam mahal lak plak...haruslah puan qs ni wat kira2...harus cari yg lain ni...so mr. google diperlukan...jumpa la satu company ni...harga pun bila diriku call cam ok...n opis dier just kat ampang je...harap2 la servis dier pun ok nant...

Pasal lori sewa ni ader mber JKR suggest suh dptkn khidmat JKR je...but sebenarnya perkhidmatn tu untuk staf yg nk pindah kuarters je...but sometime ader je yg guna walau tak pindah kuarters...but diriku cam takpe la...taknk ambik kesempatan lak...nant aper plak bunyi2 di belakng kan...n en hubby pun gtau kiter carik la...

Settle pasal lori sewa....n tghari diriku zass ke Aljabbar group kat maju junction....coz dok survey pasal water filter...n terlampau banyak pilihan but decide ambik yg Aljabbar la....laipun cam mapu milik je aljabbar tu...n sebenarnya umah skrg ni dh ader water filter (5 tahun dh berkhimat untuk kitorg) but lately nmpknyer macam tak ok...so awalnyer decide nk tukar filter je...but g tengok harganya cam samer je beli baru....so decide beli baru je la...cuma why tak ambik yg brand samer (diamond)...coz sajer nk mencuba brand yg lain plak..hehe...

So nmpknyer settle dah aper yg diriku plan nk wat ari ni....tggal nk bayar je la...huhu

4 comments:

Suliana said...

oo slmt dah ye cari lori :-) pasal filter plak, rmh su dulu ada pakai, pastu nak service mhl plak, last2 tak pakai dah sebab rasa dia mcm lain, nk beli yg baru asyik bertangguh je.. huhu

Nur Hasyimah Mahasan said...

Selamat dh mcm setuju...but x jadi ambik la coz mlm td dier call husband gtau quotation x seperti yg dier discuss ngan kiter....so decide ambik yg lain plak....huhu

Filter cam kena je pakai coz tau je la air kst KL ni kn cam ntah aper2...huhu

maszmadi said...

eee sana sini kengkawan cerita pindah umah, jeles nieh... huhu

Nur Hasyimah Mahasan said...

Dah tak larat dok umah sewa...