Wednesday, June 6, 2012

Sama rata

Assalamualaikum...

Mesti suker kan kalu leh adil n sama rata kan...skrg ni irsyad n irdina dh amalkan sistem sama rata...sorang manja ngan ibu n sorang manja ngan abah...hehe

Sekarang ni diriku dpt tengok dua sikap n perangai yg berbeza pada irsyad n irdina...jika dulu dua2 mest nk ibu...but now irsyad cam biasa tak boleh lekang ngan ibu nyer...terutama bila nk siap2 p skool...bermula dr kejutkan tido smpi la siap mest nk ibu yg buat...kalu ngan abah memng tak jalan...sudahnyer meraung ler budak tu...n nk p toilet pun tak nk ngan abahnyer....kecuali kalu dok menghadap lappy (main game) yg tu diriku banyak pas kat en hubby la..coz diriku bukn tau sgt game2 ni...huhuhu

n mujur si adik ok..takde la nk melekat ngan ibu...kalu tak mau tak leh wat keja lain ibu ni...kecuali time nak nenen of coz la kan dengan ibu dier...botol if ngan ibu dier memng tolak tepi la...karenah adik lak bangun tido mest abah kena ambik n dokong...balik keja pun sama...kena ambik dier gak...smpi nk mandi pun kena main ngan dier kejap....kalu tak meraung gak la....

so masing2 ader task la kan...takde la berat sebelah kan....hehe


saya nak ngan ibu je....hehe


saya manja ngan abah saya....pantang kalu abah tak ambik mesti saya nangis...hehe

2 comments:

fiza arshad said...

Hihihi sweet..insyaAllah ade rezki..nk merasa gk ade 2 kids..amin :)

Bgs la tu same rata..fiza perhatikn anak kakak n adik fiza pn mcm tu..kne bahagi tugas hihihi...tp anak kedua mcm sng nk jage kn?anak kedua ni berdikari sket hihihihi

Nur Hasyimah Mahasan said...

Insya Allah fiza...Memng bila dh bertambah kena la bahagikn tugas..kalu tak jenuh gak nk wat sorg2..tu pun mujur kids pun takde la asyik nk melekat ngan kiter je...berdikari tu cam tak berapa nmpk lagi...cuma manja tu takde la lebih cam irsyad..hehe