Tuesday, June 5, 2012

Tetamu mengejut

Assalamualaikum...

Sepertimana yg dicerita dlm coretan yg lepas about diriku yg kena EL semalam coz my SIL (kakak en hubby) bertandang ke umahku...actually memng diriku ader plan kena ambik EL semalam coz pengasuh irdina gtau nk balik kg masa g ambik irdina petang jumaat tu...but ari ahad (masa tu still kat kuantan) ngasuh gtau tak jadi balik...so decide tak yah ambik cuti la...

But masa tgh siap2 nk balik KL...en hubby dpt call from kakaknya gtau nk mai KL..n masa tu dier kat Kuala Kangsar...dlm pikiranku mest kena la aku EL isnin tu...

Mulanya en hubby tak tau aku nk EL but pagi pas dier mandi nk g keja baru diriku gtau aku cuti je la..tak sedap la kan nk tgglkn tetamu camtu je kat umah...mulanya en hubby gtau takyah la cuti...coz dier serba salah kot coz kakak dier datang n diriku lak yg terpaksa ambik cuti...but nk wat cmne kan..nk suh dier cuti memng payah ler...bukn main susah nk dpt cuti...keja kat site bertimbun kan...

Plan nk teman my SIL n familynyer jalan2 KL terbantut wpun diriku bercuti...coz pagi tu ingt nk hntr irdina umah ngasuh...coz nk teman diorg nk p jalan2 kat KLCC....nk suh p ngan train husband dier cam tak yakin je...mest nk diriku temankan...if diriku bawak irdina takut tak terlayan la..ngan irsyad lagi (en hubby kan takde)...my SIL pun ader anak gak yang sebaya irsyad n adiknyer setahun je beza..so dua2 tgh lasak....but call ngasuh dier takde kat umah pagi..n tghari baru balik...so tak jadi la hntr irdina)...n tup2 diorg tukar plan nk p putrajaya lak pagi tu...n tghari baru nk jalan2 KL....ader benda nk settle kat JPN (urusan anak buah husband my SIL)... so diorg ajak la diriku teman..ye la diorg bukan tau jalan kan nk p saner...n lagipun leh la diriku teman...

After settle kat JPN..bawak ler diorg pusing2 sekitar putrajaya...diorg request nk p masjid putrajaya...saja nk bergambar kat situ...baru skit jalan but naik penat coz nk mengejar irsyad yg lari sana sini...n irdina yang asyik nk melekat..coz irdina memang tak nk p ngan org lain....huhu

Balik umah dh dekat kul 2...n diorg pun cam penat...so tak jadi la nk kuar p KL...but yang tak penat kids la..rumah tak yah ckp ler cam tongkang pecah dh...mainan irsyad dlm stor sumer sepupunya punggah keluar...bising pun cam kenduri sekampung..kejap main kejap nangis coz berebut...n irdina pun teruja gak...but asyik merengek je coz ngantuk but nk join main gak...nk marah pun budak2 kan...huhu

Malam bawak diorg p sentul lak (umah my BIL...abang pada en hubby)...alang2 my SIL datang KL mest nk jumpe kan...mulanya diorg plan nk tido sana..n pagi ni terus gerak balik kelantan...but anaknyer yang sebaya irsyad nangis tak berhenti coz tak nk dok umah my BIL tu....n yg sebaya irsyad tu perangai dier memng camtu...tak kena skit mula la meraung2..bukan sekejap but berjam2 nk stop....so balik la semula umah kitorg...

So pagi tadi diorg turun samer2 ngan we ouls nk p keja...but diorg balik kelantan la..tq my SIL yang sudi bertandang ke umah...but sorry coz layanan yg simple je...so lain kali kalu nk mai kena mai ari cuti la kan...so diriku pun tok leh nk ambik cuti lama2 kan...huhu 

2 comments:

maszmadi said...

wah, kompen meriah umah syimah ngan memacam perangai budak2 tu kan... hehe

Nur Hasyimah Mahasan said...

meriah memng tak yah cakap ler...naik letih melayan diorg ni...but bila dh takde tggal budak berdua tu je la...asyik dok berebut je la keja nyer...