Thursday, June 14, 2012

Irsyad's 2nd trip

Assalamualaikum...

Alhamdulillah ari ni diriku cam dh ok skit...selesema still ada lagi but kepala dh tak raser denyut2 dh...but mode still risau coz irsyad still tak braper shat lagi..huhu

Actually ari ni skool irsyad ada wat lawatan ke Istana Negara (istana lama)...istana tu kn skrg ni tgh wat pameran..smpi pertengahn buln ni kot...mulanya diriku izin je dier nk p coz tgk dier ok je...coz semua kawan2 dier join...but tgk pagi ni wpun dh tak panas (coz dh bagi ubat b4 turun td) diriku tak bg la dier p...so suh duk kat tempat my sis yg jaga baby kat skool dier tu....

N sememngnya 2,3 ari ni irsyad memng tak braper shat sgt...demam on off...bila kasi ubat turun la suhu dier...but dh habis kesan ubat panas balik (ubat pun just diriku bg panadol kanak2 tu je)...pagi ni on the way p skool diriku terpkir nk tgk dlm mulut dier...tgk cam kat tekak dier bengkak je...tonsil ke ek????petg semalm dh bwk p klinik...terlupa nk suh dr tgk dlm mulut dier...coz diriku gtau dier tak batuk pun just demam je....so petang ni nmpknyer kena p klinik lagi la...tak nk makin teruk la....

Diriku pun tak terpkir nk tgk dlm mulut dier b4 this...coz dier takde la mengadu sakit ke...cuma perasan cam dier kurang selera nk mkn....ingtkan sebab pahit mulut coz demam tu....but irsyad pernah kena cucuk skali coz tekak dier merah n bengkak (tu pun coz dier ngadu sakit masa makan)...

So maybe demam sebab tu kot...hopefully cepat la ok sayang yer...

Sory yer irsyad...nant ader peluang kiter p lain kali ek...n ops silap add la..bukan istana baru kat jalan duta yer...ni istana lama yg kat jalan istana..kalu istana baru ibu irsyad pun nk ikot....hehe

2 comments:

maszmadi said...

owh, irsyad x pi la trip tu yerk sian dia... moga dia sihat lepas ni....

erm, istana lama ker istana baru? alamat tu istana baru ka, tapi gaya cikgu cerita macam nak pi istana lama.. hehe

Nur Hasyimah Mahasan said...

Ha ah....tak bg dier p...takut dier x ok n nyusahkn cikgu dier lak...so suh je dier dok ngan makcik dier kat taska tu....

Td tanya skali lg cikgu dier...n diorg gtau istana lama...dlm surat kebenaran silap tulis jalan duta...