Monday, June 11, 2012

Final say

Assalamualaikum....

Selamat hari isnin...selamt bekerja n selamat bersekolah pada semua budak2 skolah after 2 weeks berholiday..bermula la episod kereta bersusun2 ibarat parking di atas jalan raya..jammed or tidak tak kisah pun coz diriku kan dh jadi penumpang train yang boleh dikatakan setia gak la...but hopefully train jangan la wat hal lagi sepertimana yg diriku story b4 this...

Alhamdulillah semalam kira last discussion with en kontraktor pasl nk touch up apartment yg kitorg baru dpt kunci tu...last week en kont dh bg quotation after 1st appoinment...so smlm kira dh decide aper yg kitorg setuju..persetujuan tu pun banyak based on suggestion from en kont...coz en kont ni bukn sahaja kejanya renovate but gak ID (interior deisgner)...so apa yang dicadangkan tu memng ok la...lgpun diriku n en hubby bukan tau sgt pasl ID or combination material or warna...huhu

Bukan banyak mana pun nk tambah...yg major ada la we ouls wat kabinet skit kat ruang dapur (with accessories yg terlibat la)...alang2 umah sndr harus la buat yg ok kan....yg lain2 tu biasa la nk painting semula..nk tambah plug point yang diriku raser tak cukup kan...nk wat sndr boleh je but bukn senang nk hack dinding kan....nmpak jer skit but kos nyer leh tahan gak la....tu kira umah sempit je..kalu luas n banyak lagi tak tau la kan...huhu

So after discuss..sempat la p survey barang2 yg dirasakan perlu terlebih dahulu....tgk semua memng teruja but harus la membuat perbelanjaan berhemah...mujur en hubby jenis yang leh control..so dier yg decide either perlu or tidak...kalu ikut diriku memng semua perlu je..hehehe

b4 appoinment with en cont jom layan kids dulu kat playground...

4 comments:

Lida Rahim said...

hehe i like last statement tu...

Nur Hasyimah Mahasan said...

Hehe...mujur en hubby penyelamat kan..kalu tak rambang mata la kan...
n lupa lak nk tanya pasal upah pasang tiles..nant la kiter tanya ek...coz lupa sbb apartment tu dh ader tiles..hehe

maszmadi said...

bestnyer dah boleh deko2 rumah sendiri, x sabar nak tengok nieh.. hehe jgn lupa share kat sini yerk, kut boleh dijadikan sumber inspirasi

Nur Hasyimah Mahasan said...

masz..bab mendeko2 ni diriku fail..huhu..tgk la cmne..hehe