Sunday, May 27, 2012

Klinik Kassim & Zubaidah

Assalamualaikum...

Sepertimana last entry...diriku nk kongsi skit klinik yg mula serasi untuk my kids...b4 this dh banyak klinik kitorg p...untuk irsyad kadang2 ok but untuk irdina cam tak jumpe yg serasi...sepertimana yg dh diriku story about irdina yg pernah warded (jangkitan kuman kat paru2 coz batuk n kahak yang lama), actually after kuar hukm ari tu irdina takde ok sepenuhnya...still ader kahak lagi...so ader la makcik2 yg area umahku suggest this klinik...diorg ckp biasanya budak ramai yang serasi ngan dr ni...so apa salahnyer try kan...so pas 1st try this klinik memang bersyukur sangt coz dengan izin Allah irdina ok...n nmpknyer irsyad pun serasi...coz masa bwk irdina ari tu irsyad pun batuk gak...so irsyad nmpknyer smpi skrg ok..n harap akan sentiasa ok...

So jom review about this klinik...

Klinik ini terletak di Perumahan Kos rendah, flat Sri Kota, Bandar Tun Razak..klinik ini tiada bezanya dengan klinik-klinik swasta yang lain coz agak sempit dan keadaannya pun nampak biasa je. Tapi bagi diriku semua tu tak penting...yg penting khidmatnyer pada pelanggan memng terbaik...

Memng sesetngh org yg tak biasa akan pkir tak best kot klinik ni coz dh la sempit, ruang duduk yang terhad, n ramai lak tu....but yg ramai tu yg menjadi keyakinan pada diriku yg jauh disudut hati diriku raser kliniknyer mest ok..kalu tak why org sanggup tggu kan....

Klinik ari2 bukak on 8.30 pagi...but sepertimana yg makkcik yg suggest yg kitorg tu kena p awal coz nanti ramai....coz b4 kul 8.30 kitorg dh tggu...n memng dh ader yg beratur..cam klinik kerajaan lak ek...so bila dh bukak je pintu ambik ko....berduyun org ambik no...dr lum smpi pun lagi.....so kalu lambt memng berpuluh la no tu...huhu

Dah 3 kali diriku p klinik ni, biasanya dlm 8.45 baru start panggil no....n staf dier memng baik..kalu bawak anak2 siap ader adiah lagi (gula2 or coklat la..lagi la kids suker kan).... mula2 pembantu akan tanya dulu sakit aper n ambik suhu badan (normal la kan)..n kejap je zass masuk jumpe dr...setakat ni kitorg just jumpe dr kassim je (tak tau la berapa org dr kat sini)....n sementara dok tggu no dipanggil sempat la sembg ngan akak yg tgh tggu gak..dier gtau klinik ni memng ramai sgt yg datang..n kebanyakan memng serasi...dier yg dok shah alam pun sanggup datang....n sememangnya kalu budak2 memng biasanya akan ok..so bertambh semangat la diriku nk jmpe camne dr tu kan....

so masa 1st time kids nmpknyer tak takut ngan dr kassim ni...terutamanya irsyad la but irdina faham2 je la..dier kan fobia ngan dr yg pakai uniform putih ni....but masa p 2nd time (demam) dier ok je..leh main2 ngan dr tu...sesi rawatan kejap je (but depends pada pesakit n penyakit kot)...but sesuatu yg bermanfaat...wpun tak banyak yg disembang but dr ni tersangt la friendly....i loike..hehe....n Dr. Kassim begitu attached dengan pelanggan dan pesakitnya. Dan pelanggannya tanpa berbelah bagi akan datang ke klinik itu walaupun jauh....

Kos???diorg ckp mahal skit la..but bg diriku ok kot..yg penting ubatnya menjadi untuk my kids...

ni dier punya waktu keja klinik ni...

Isnin - Jumaat (8.30 - 1.00 tgh, 4.30 ptg - 9.00 mlm)
Sabtu (8.30 pg - 4.00 ptg)
Ahad & Cuti Umum (8.30 pg - 1.00 tgh)

so ngan waktu camtu bertambh la diriku suker coz if ari ahad pun still leh p...n bukan nyer mintak pun anak2 tak shat kan...saper nk kn anak2 tak shat...moga anak2 ibu sentiasa shat dan dilindungi oleh-NYA


4 comments:

Suliana said...

bagus kan doc mcm tu. tak kisahlah mhl sikit asalkan anak serasi. may be doc tu ada baca2 sikit tak? hehehe..

Nur Hasyimah Mahasan said...

tul tu sue....yang penting anak2 serasi...takde la dgr dier baca ayat2..yg pasti asyik senyum je...hehe

mydreambakery said...

Saya pun merupakan orang yang selalu dtg kat klinik kasim tu...anak2saya pun suka dgn doctor kasim tu....menag terbaik la....harap klinik kasim tu tak pindah kat mana2....

Nur Hasyimah Mahasan said...

Tul tu...anak2 saya nmpknyer serasi....hopefully la klinik tu stay...but cadangn agar diperbesarkn lg coz ramai yg nk mendptkn khidmat klinik ni....nway mydreambakery dok maner