Monday, May 28, 2012

Rutin pagi yang menceriakan

Assalamualaikum...

Amacam keja ari ni???kul braper uols leh smpi opis??seronok baca status mber2 kat fb leh smpi opis awal kan..tak yah nk terkejar2 kan...so pagi2 camni mest ceria kan....so 2 minggu ni seronok la tak yah tempuh jammed...diriku cam biasa je coz p ngan train...but nmpknyer en hubby rajin skrg ni coz nk tolong hntr..maklumla jalan tak jammed.....

Actually bukn nk citer pasal jalan tak jammed coz cuti sekolah but nk citer skit rutin pagiku...mungkin semua dh maklum kan cam biasa pagi2 after settle kat umah...so zass nk p cari rezeki lak...so diriku akan drop irdina umah ngasuhnyer dulu b4 p keja...n now irdina dh kurang nangis pagi2....kecuali ari isnin....n after drop irdina zas p keja ngan my hero irsyad la kan...coz drop dier kat skool at my opis...

n now irsyad dh sememangnyer ok..takde la sedey2 cam awal2 diriku hntr dulu...dh boleh main2 ngan kawan2 skool dier...n sometimes cikgu nyer gtau kadang2 tak dengar ckp...asyik main je kejanya....n based on cikgunyer irsyad ni rajin n cepat belajar n cepat kalu suh wat keja skolah...but yang kurengnyer adalah dier memng sengaja buat cepat2 coz nk main la...n kebetulan kat luar kelas dier ader ruang ntuk main2...siap ader gelongsor lagi...huhu

n sepertimana gak uols tau my sister keja kat skool irsyad ni but bukn jadi cikgu irsyad la...my sister kena jaga baby...so setiap pagi after hntr irsyad kat bilik dier mest aku melenggang p bilik baby la...seronok melayan baby2 ni kan...cam2 perangai...sometimes ader satu pagi suma dok nangis..n sometimes sumer elok je dok main2....so ni la terapi mindaku pagi2...seronok n happy layan baby ni...so pastu baru aku naik my opis...hehe

Petang samer gak...p ambik irsyad mest singgah dulu kat my sis...saje nk main2 ngan baby...but if terlambt terus je la aku zass balik...
ni la buah hati ibu n abah yang selalu menceriakan kitorg...wpun sometime naik geram n keletah diorg ni...ibu n abah sayang sgt kat irsyad n irdina...muahhh!!!!!!

3 comments:

maszmadi said...

hehe, swonok tengok gelagat anak2 ni kan walau kekadang tu geram gak ngan karenah dorang..

erm nape x antar irdina sekali ngan irsyad? staff dapat diskaun kan... ;)

Nur Hasyimah Mahasan said...

tul tu...karenah dorang membuatkan kita hilang penat...

Memng staf dpt diskaun but irdina dok umah ngasuh start pas pantang lg(masa tu lum pindah PJD lagi)...lgpun masa tu lum smpi setahun...so kecik lagi...
n now pkir if nk hntr skali ngan irsyad pun susah gak nk bawk pagi2 coz p keja ngan irsyad naik train...n if bawak keta takut tak terkawal 2 org tu...husband tak boleh nk hntr n ambik....

maszmadi said...

OOO betul jugak tu, kalu dah 2 orang x terkawal kita kan... mau main kejar2 dalam train tu karang..... hehe