Wednesday, May 23, 2012

Moga cepat sembuh

Assalamualaikum

Entry ni diriku tujukan khas buat anak buah my SIL yang sekarang ni kat IJN...yang baru selesai menjalani pembedahan (yang diriku tak pasti dh berapa kali operationnyer)....

Anak buah my SIL ni sebaya my son irsyad...n gak lelaki (adam nama dier)....so baru nk masuk 4 tahun la kan...but telah menempuh hari2 yang perit sejak dilahirkan lagi...after lahir lagi doktor dh sahkan adam ader masalah ngan jantungnya...so memng dr kecik asyik kuar masuk wad...b4 this banyak berubat kat hospital kuantan (coz family kat saner)...

n last month baru pindah ke IJN coz major operation....masa tu mak n ayahku balik dari Umrah but diorg tak sempat nk tengok coz dh nk flight balik kelantan...so kebetulan my SIL datang gak masa mak n ayah balik Umrah..so after mak n ayah flight ke kelantan so p jap ke IJN...sedey coz ngan wayar berserabut kat badan...dh ler kecik lagi kn...

Last week my SIL datang KL lagi coz anak buah ni kena operate lagi...(kebetulan leh tgk bola final FA kan) ...kali ni adam kena operate lagi coz nk masukkan bateri lak (jantung dier tak boleh berfungsi so kena bergantung pada bateri)...kos memng tak yah ckp la...kali ni operate menelan belanja RM75K termasuk bateri (RM35K untuk jangka hayat 5 years)...

So masa p tengok sabtu ari tu...memng tok leh nk ckp aper la...sedey n sebak tgk keadaan dier...badan makin mengecil..bayangkan dier sebaya irsyad (yg tgh lasak) but hanya mampu terbaring...n masa tu still dok ICU......hanya doa yang mampu dipanjatkan kepada-MU Ya Allah...moga adam cepat sembuh....Amin


2 comments:

maszmadi said...

moga adam cepat sembuh..... ameen
n moga mak ayah dia tabah hadapi ujian ini.....

Nur Hasyimah Mahasan said...

Ameen...