Sunday, May 27, 2012

Minor renovation

Alhamdulillah dh dpt kunci apartment (kos rendah je...jointventure pemaju ngan dbkl) yang kitorg beli..actually ari tu lagi leh dpt kunci but ader skit2 defect so kitorg nk kontraktor settlekan dulu...lagipun bukan leh terus stay pun...air pun lum sambung sepenuhnya...n kitorg still nk touch up skit aper yg patut la kan..especially nk wat kabinet skit kat dapur la....n of coz nk cat baru  la kan...

So petang tadi appointment ngan kontraktor (yang husband kenal) untuk wat renovation...so ukur n discuss nk wat cmne...kitorg ni bukan tau sgt pasl design2 ni kan...so just bgtau nk wat kat mane..selebihnya pasal design2 n deco kontraktor untuk akan pikirkan...hehe..consultation fee???kira harga kawan2 leh..hehe

Kos???tak tau lagi braper...tggu n lihat drawing yg akan kontraktor tu submit dulu...but b4 tu kena p bayar deposit dulu kat pemaju..nk renovate pun bayar deposit..huhu

n hopefully dapat la pindah b4 puasa ni...

Picture...kredit to mr google..hehe

Design umah cam flat yg diriku sewa skrg je...cuma parking dh ader lot parking sndr...so tak yah nk berebut parking dh...
nk beli umah landed...lum ader rezeki lagi...yg pasti umahku tingkat 1 je...

dh siap kabinet???ni pada yang maner2 pembeli yg ambil full package..but we all ambik basic je...beza dlm 25k gak la basic ngan full package ni...yg kitorg tau hanya bumi je leh pilih either nk basic or full package...yg non bumi harus ambik full package....so diriku at least ader la choice lain kan nk wat kabinet sndr...n full package ader la lain2 lagi cam tiles dier lain skit...wiring dier byak lg la coz dier spend aircond n macm2 lagi kot....kitorg kalu nk kena tambh sndr la..tu dh kitorg dh list down untuk wat renovation tu....


Playground..sudah semestinya..kegemaran my kids

n yg past dekat je ngan lrt...tu yg now harga apartment ni dh melambung...dh 200k++...dulu kitorg beli dlm 94K++...
n sewa pun yg cecah 900 lebey...huhu

8 comments:

Lida Rahim said...

fuhyooo naik melambung reganya tu.. haaa lupa lak husband u ramai kenal org site... nak tanya kalau upah pasang tiles agak2 berapa ye sekarang ni??

Suliana said...

mmg melmabung kan harga dia. untung la kalau buat sewa :-) slmt masuk rumah baru syim. mesti sibuk kan cari idea itu ini nak deco2. duit pun kena stndby mengalir je. huhuhu

Nur Hasyimah Mahasan said...

Kak lida rahim...memng terkejut dgr harga skrg..tu yg i tak mampu nk beli umah landed lagi ni...tambah2 husband i if nk cari umah tak nk yang jauh2 sgt...huhu

n nanti diriku try tanya husband ek pasl upah tu

Nur Hasyimah Mahasan said...

Sue...memang untung kalu wat sewa...but now nk merasa gak dok sendr dulu...penat dok bayr interest bertahun2...n if ader rezeki lain leh beli umah landed leh la sewakan apartment ni...

Bab deco2 kureng pandai skit..tgk la cmne..now buat yg penting2 dulu...yg kecik2 tu if ader duit lebey leh tambh2 kan...

maszmadi said...

hurm tahun ni boleh la raya umah baru yerk... boleh bagi alamat untuk kami terjah nanti..... hehe

Nur Hasyimah Mahasan said...

Insya Allah..no problem..nk datang dialu2kan...alamat dh bg sign kan...kat LRT Cheras...full add tak ingt..hehe

::CIK LYNN:: said...

mak aii...mahalnya...beza byk hrga dia tu...hrap2 akak n family dp posa n beraya kt rumah bru...=)

Nur Hasyimah Mahasan said...

Cik Lynn...memng terkejut ngan harga umah tu skrg ni...ari2 agent call tanya nk sewa or nak jual...huhu